2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Már a lengyel igazságszolgáltatást is behálózta az LMBTQ-lobbi

Amerikai nyomásra természetesen.

  • Már a lengyel igazságszolgáltatást is behálózta az LMBTQ-lobbi

Rég nem látott sivalkodáscunami zúdult lengyel barátainkra, miután a konzervatív Gazeta Polska hetilap a múlt héten bejelentette, hogy az e heti számhoz ajándék, „LGBT-mentes övezet” feliratú matricákat kapnak az olvasók.

A lap a Twitteren mutatta be a szóban forgó darabot, melyen a feljebb említett szöveg mellett egy fekete kereszttel áthúzott szivárványos zászló látható.

Mondani sem kell, hogy a homoszexuális lobbi agitátorai egyből támadásba lendültek, a szokásos „jogvédő” gittegyletek mellett Lengyelország amerikai nagykövete és Varsó bevándorláspárti alpolgármestere is felszólalt a matricák ellen.

Utóbbi ráadásul egy kicsit túltolta a biciklit, és egy érdekes történelmi párhuzammal állt elő.

A német fasiszták zsidómentes övezeteket hoztak létre. Amint láthatjuk, ennek a hagyománynak követői is vannak, most éppen Lengyelországban

– írta a politikus.

A Gazeta Polska azonban nem futamodott meg, a hetente 110 ezer példányszámban megjelenő médium szerkesztője válaszában azt írta, attól, hogy valaki melegjogi aktivista, még nem lesz toleránsabb.

Dacára annak, hogy a lengyel kormánypárt, a Jaroslaw Kaczynski által vezetett Jog és Igazságosság (PiS) konzekvensen a homoszexuális lobbival szemben, a keresztény értékek mellett határozza meg önmagát, a matricák tiltólistára kerültek. Ennek oka, hogy a lengyel bíróság egy melegjogi aktivista feljelentése alapján úgy döntött, hogy a Gazeta Polskának be kell szüntetnie a matricák osztogatását.

A döntés a lap e heti számát nem érinti, így az továbbra is kapható az újságárusoknál.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!