2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023 15:30

Külföld

Majdnem felgyújtották az ellenzéki képviselők az albán parlamentet + videó, fotók

Nem mindennapi jelenetek zajlottak hétfőn az albán parlamentben. Az ellenzék képviselői tiltakozásul a jövő évi költségvetés aláírása ellen füstbombákat gyújtottak meg.

  • Majdnem felgyújtották az ellenzéki képviselők az albán parlamentet + videó, fotók

Amikor a szocialista Edi Rama miniszterelnök megérkezett az ülésterembe, hogy aláírja a jövő évi költségvetést, az ellenzéki Demokrata Párt képviselői tiltakozásul egymásra halmoztak több széket, majd pyrotechnikai eszközöket gyújtottak meg. Akár tettlegességig is fajulhatott volna a performansz, azonban a parlament testőrei megakadályozták az ellenzéki politikusokat, hogy a kabinet tagjainak közelébe férkőzhessenek.

A tiltakozás azonban majdnem katasztrófába torkollt, az egyik füstbomba ugyanis lángra lobbant. Végül a képviselőknek sikerült eloltania a tüzet, megakadályozva egy nagyobb tűzesetet.

Az országot vezető Szocialista Pártot azonban nem hatotta meg túlságosan a tiltakozás, öt perc alatt megszavazták a költségvetést, rövidre zárva az ülésszakot.

Az ellenzék szeretne felállítani egy bizottságot a Szocialista Párt tisztviselőinek, közte a kormányfőnek a korrupciós ügyeinek a kivizsgálására.

"Azért küzdünk, hogy megmutassuk: a parlament nem képviseli az albánok érdekeit" - mondta Gazmend Bardhi ellenzéki képviselő.

Nyitókép: The Guardian

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!