2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

„Magyarország viccet csinál az európai értékekből, ideje kirúgni”

Hír TV

2018. június 25., hétfő 08:21, frissítve: hétfő 11:21

A menekülteknek nyújtott segítség büntetésével a magyar kormány viccet csinál az európai értékekből, egy brit vélemény szerint. A Washington Post pedig azzal foglalkozik, hogy a Magyar Állami Oparaház miként csúfolta meg a Billy Elliot musical szellemiségét. Külföldi lapszemle.

Magyarország viccet csinál az európai értékekből, ideje kirúgni – írja a Guardian publicistája, aki szerint Brüsszel nem hagyhatja szó nélkül, hogy a magyar kormány kriminalizálta az emberségességet, tehát a menekülteknek nyújtott segítséget és még 25 százalékos büntetőadót is kivetettek az ilyesmivel foglalkozó civilszervezetekre. A Lisszaboni szerződés egyértelműen megköveteli az uniós értékrend tiszteletben tartását, ez alapján eljárást lehet indítani Magyarország ellen.

Továbbra is blokkolja Ukrajna NATO-partnerségét a magyar kormány – írja az ukrán hírügynökség. A magyar külügy egyelőre csak abba egyeztek bele, hogy az ukrán küldöttség egyáltalán részt vehessen a szövetség csúcstalálkozóján, de az észak-atlanti szervezet és Ukrajna kétoldalú bizottságának a munkáját továbbra se engedélyezik. A magyar kormány a nyelvtörvény miatt tiltakozik, ami a kisebbségi diákoknak is kötelezővé tenné az ukrán nyelvet.

Homoszexuális propaganda miatt vette le a Magyar Állami Operaház a Billy Elliot musicalt a programról – írja a Washington Post. Emlékeztetnek, hogy a darab épp arról szól, hogy a társadalom miként képes megbirkózni az előítéleteivel. A kormány szócsövének számító Magyar Idők publicisztikája után viszont az Operaház igazgatója jobbnak tartotta igazodni a megfogalmazott elvárásokhoz.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!