2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 04:00

Külföld

Magyarország szerdán átveszi a V4 soros elnökségét a katowicei csúcstalálkozón

V4

Szerdán a sziéziai Katowicében tárgyalnak a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökei, a csúcsértekezleten Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök átadja a csoport soros elnökségét Orbán Viktor miniszterelnöknek - közölte a lengyel kormányszóvivő.

  • Magyarország szerdán átveszi a V4 soros elnökségét a katowicei csúcstalálkozón

A találkozón a magyar és a lengyel miniszerelnök mellett részt vesz a cseh és a szlovák kormányfő, Andrej Babis és Eduard Heger is.

A katowicei Nemzetközi Kongresszusi Központban tartandó csúcsértekezleten értékelik a tavaly júliusban megkezdődött, szerdán véget érő lengyel soros elnökséget - áll a lengyel miniszterelnöki hivatal honlapján olvasható, Piotr Müller kormányszóvivő által jegyzett közleményben.

Napirenden szerepelnek az Európai Uniót foglalkoztató aktuális kérdések, ezen belül a klímapolitika, a tervezett migrációügyi és menedékjogi reform, a schengeni övezet reformja, a koronavírus-járvány kezelésének összehangolása, valamint az Európa jövőjéről szóló vita.

Müller a közleményben aláhúzta: a lengyel elnökség szervezésében kihívást jelentettek a járványügyi korlátozások, ezért Varsó nemcsak a járvány kitörése előtti együttműködés megújítására, hanem új minőségi szintre emelésére is törekedett az elmúlt évben.

A fontos kezdeményezések közül kiemelte a szóvivő a Covid-19 kezelését összehangoló, információ- és tapasztalatcserét elősegítő virtuális V4-központot, amely létrehozásáról a térségbeli miniszterelnökök tavaly szeptemberben állapodtak meg a kelet-lengyelországi Lublin városában megtartott találkozójukon.

A lengyel elnökség központi elemének a szóvivő a februári krakkói miniszterelnöki csúcstalálkozót nevezte, amelynek fő témája a digitális, kulturális és tudományos együttműködés volt, és amelyen a négy miniszterelnök közös nyilatkozatot írt alá a csoport megalapítása idei 30. évfordulójáról.

A dokumentumban azt is rögzítették, hogy 2022-ig huszonöt százalékkal, évi 10 millió euróra emelik a Nemzetközi Visegrádi Alapot - idézte fel Müller.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!