2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A herceg - Esterházy Pál 11:05

Külföld

Magyarország és a Vatikán közös álláspontot képvisel

Magyarország és a Vatikán több kérdésben is közös, a nemzetközi fősodornak nem mindig megfelelő álláspontot képvisel - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Vatikán városban.

  • Magyarország és a Vatikán közös álláspontot képvisel

Szijjártó Péter többek között a szentszéki diplomáciát vezető érsekkel találkozott. A két fél az ukrajnai háború mielőbbi befejezését sürgette.

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarországra akár közvetítőként, akár a béketárgyalások házigazdájaként mindig számíthatnak a világon.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy a gazdasági nehézségek ellenére, hazánk elkötelezett az üldözött keresztények segítésének folytatására.

- Három nagyon fontos kérdés volt napirenden, három olyan ügy, amelyben Vatikán és Magyarország egy álláspontot, közös álláspontot képvisel. És ezekben az ügyekben az álláspontunk nem mindig tartozik a nemzetközi mainstream, vagy a nemzetközi többség álláspontjához - mondta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A világ legjobbjai között a BRFK Jerusalema-tánca

A világ legjobbjai között a BRFK Jerusalema-tánca

A világ legjobb 70 produkciója közé választották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Jerusalema-táncát. Juhász Milán kollégánk Horváth Orsolyával, a tánc betanítójával, balesetvizsgálóval beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!