2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Luxemburgban sorosozott Szíjjártó Péter

Hír TV

2018. április 16., hétfő 15:20, frissítve: hétfő 16:52

A gyermekáldozatokat is követelő szíriai gáztámadások elkövetői helyett Szíjjártó Péter Soros Györgyöt és az Európai Bizottságot bírálta az uniós külügyminiszterek találkozóján. Az amerikai milliárdos rendszeresen tárgyal Brüsszelben, többek között az Európai Unió egységének erősítése ügyében.

Az Európai Unió külügyminiszterei arról tárgyaltak hétfőn Luxembourgban, hogyan lehetne minél hamarabb véget vetni a szíriai nép szenvedéseinek. Ez azután került ismét napirendre, hogy az Asszad-rezsim vegyi fegyvereket is bevetett a lakossággal szemben.

A magyar külügyminiszter számára ugyanakkor nem ez volt a legfontosabb téma. Szijjártó Péter a tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatójának több mint felét arra szentelte, hogy bírálja Soros Györgyöt, aki az Európai Bizottság első alelnökével tárgyalt Brüsszelben.

„A magyar választást követő reakciók, a LIBE Bizottság összehívása, és a Magyarországról történő jelentés megtárgyalása úgy, hogy a magyar emberek képviseletére egyedül felhatalmazott magyar kormányt nem engedik oda a vitához, valamint Soros György mai brüsszeli látogatása. Szóval ez a sorozat világosan megmutatja, hogy Soros György meg akarja büntetni a magyar embereket azért, mert nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre és annak jelöltjeire szavaztak. Ennek a párosnak, mármint Soros György és Frans Timmermans párosának mindkét tagja szélsőségesen bevándorláspárti személyek, akik ráadásul a magyar kormány és a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Az Európai Bizottság nem közölt részleteket a mai megbeszélésről. Múlt hét pénteken a várható témák között Európa egységének megerősítését említették.

„Frans Timmermans első alelnök és Soros György sok éve ismerik egymást. Ahogy azt korábban az első alelnök már nyilvánosságra hozta, rendszeresen folytatnak egyeztetéseket az Európai Uniót érintő témák széles köréről. Az eszmecserék egyebek mellett arra adnak lehetőséget, hogy megbeszéljék, hogyan lehetséges összetartani az uniós tagországokat” – mondta Margaritisz Szkínasz, az EB szóvivője.

Az Európa Bizottság ehhez még annyit tett hozzá, hogy ajtajuk mindenki előtt nyitva áll, ez vonatkozik a civilszervezetek képviselőire is, a látogatások, találkozók ténye pedig az átláthatósági nyilvántartásban szerepel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!