2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Louisiana államban a leggyorsabb a fertőzések és az elhalálozások üteme az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok déli tagállamában, Louisianában a leggyorsabb a járvány miatti fertőzések és az elhalálozások üteme - jelentette hétfőn több amerikai médium is.

  • Louisiana államban a leggyorsabb a fertőzések és az elhalálozások üteme az Egyesült Államokban

Hétfő reggeli adatok szerint az államban 13 ezer fölött van a diagnosztizált fertőzések száma és az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség 477 halálos áldozatot követelt. Egészségügyi szakemberek úgy vélekedtek, hogy a louisianai helyzet rosszabbodása a helyi politikusok felelőssége is, mert New Orleansban nem törölték a hagyományos húshagyó keddi karneváli felvonulást és ünnepségsorozatot. John Bel Edwards kormányzó a CNN hírtelevíziónak ezt úgy magyaráztat: "senki nem mondta meg nekünk, hogy mit kell tennünk". Hétfőtől Florida után a szomszédos Texas kormányzója, Gregg Abbott is szigorú ellenőrzéseket vezetett be a Louisianából érkezőkre. Minden egyes, louisianai rendszámú gépkocsit ellenőrző pontokon rendőrök állítanak meg, a benne ülőknek meg kell adniuk adataikat és elérhetőségeiket, és kéthetes karanténba kell vonulniuk.

Brett Giroir admirális, a szövetségi egészségügyi és emberi erőforrások minisztériumának államtitkára hétfőn az NBC televízió reggeli műsorában azt mondta: "nem vitás, hogy szűkében vagyunk a vírusteszteknek, de akinek szüksége van rá, annak rendelkezésére áll". Úgy fogalmazott, hogy a héten még nem végeznek "több tízmillió vírustesztet, de több milliónyival többet, mint a múlt héten". Az admirális felhívta a figyelmet arra is, hogy nem szabad enyhíteni a társadalmi elkülönülés gyakorlatán, mert ez néhány héten belül a járvány további fellángolásához vezethet.

New Yorkba hétfőn megérkezett az amerikai hadsereg ezer katonaorvosa és egészségügyi szakembere, hogy segítsen a járvány elleni küzdelemben.

Arizonában letartóztattak egy 23 éves férfit, mert a benzinállomáson, tankolás közben, szándékosan ráköhögött a benzimpumpára, miközben a koronavírus terjesztéséről beszélt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor az Európai Parlament brüsszeli épületében tárgyalt

Orbán Viktor az Európai Parlament brüsszeli épületében tárgyalt

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig. Amíg ez a kérdés nincs megválaszolva, addig semmilyen migrációval kapcsolatos uniós rendelkezés nem működik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!