2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Litvánia több befogadóközpontjában rendbontás történt

Rendbontások voltak hétfőn Litvánia több befogadóközpontjában, ahol többek között ázsiai és afrikai országokból érkezett migránsokat helyeztek el, akik a fehérorosz határon keresztül jutottak a balti állam területére - közölte a litván határőrség szóvivője.

  • Litvánia több befogadóközpontjában rendbontás történt

Giedrius Misutis szerint a legnagyobb felfordulást több mint száz migráns okozta Medininkai településen, Vilnius határában, a határőrség iskolájában berendezett befogadóközpontban. Mint elmondta, a fogvatartás körülményeivel való elégedetlenség nagyrészt ordítozásban és a kerítés demonstratív rázásában nyilvánult meg. A rendbontás néhány órán át tartott, de a biztonsági erők tömegoszlató eszközök bevetése nélkül is tudták kezelni a helyzetet.

Hasonló rendbontások néhány tucat résztvevővel a ruklai és a pabradei befogadóközpontokban, valamint a Kybartai városában működő menekültszálláson is voltak.

Rustamas Liubajevas tábornok, a litván határőrség parancsnoka nem zárta ki, hogy a rendbontásokat összehangolták az illegális migránsok erőszakos akcióival Lengyelország és Litvánia Fehéroroszországgal közös határán.

A lengyel kormányszóvivő hétfői közlése szerint a lengyel határ fehérorosz oldalán jelenleg három-négyezer migráns tartózkodik, akik több sikertelen csoportos határsértési kísérlettel próbálkoztak a nap folyamán.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!