2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Lezuhant, 16 utas szörnyethalt

2016. július 31., vasárnap 11:58, frissítve: vasárnap 12:05

Lezuhant egy hőlégballon szintén Texasban, Austin közelében, mind a 16 utasa szörnyethalt. Szemtanúk szerint a légi jármű már repülés közben kigyulladt és lángolva ért földet egy mezőn. A hatóságok vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet.

A kigyulladt és lezuhant hőlégballon zsúfolásig telve volt emberekkel. „Nagyon izgalmas látni őket ott fent, arra gondolok, hogy milyen érdekes lehet. Nagyon szerencsétlen dolog, hogy ez történt” – mondta Alejandro Janez lockharti lakos.

A hőlégballon egy legelőn zuhant le Texas fővárosától, Austintól 50 kilométerre délre. A légijármű nem véletlenül járt arra, a környék közismert leszállóhely a légballonok számára. Társai szerint a pilóta már régóta vezetett hőlégballonokat, és mindeddig semmiféle probléma nem volt vele.

Az amerikai szövetségi hatóságok közölték, hogy a hőlégballon minden bizonnyal hozzáért az elektromos vezetékhez, és ezért gyulladt ki. A szerencsétlenséget a 16 utas közül senki sem élte túl. A hatóságok szerint eddig ez a legsúlyosabb hőlégballon-baleset az Egyesült Államok történelmében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!