2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Leomlott egy autópályahíd Észak-Olaszországban

MTI

2020. április 8., szerda 16:37

Leomlott egy 400 méteres autópályahíd Észak-Olaszországban szerdán, egy embert sérült meg.

A Magra folyón átívelő híd Toszkána és Liguria tartományok határán található. A baleset délelőtt 10 óra 30 perc tájban történt, amikor csak két teherautó haladt át a hídon.

Az egyik gépkocsivezetőt kórházban ápolják - közölte Aulla város, a legközelebbi település polgármesteri hivatala a Facebook közösségi portálon. A másik sofőr gyakorlatilag sértetlen maradt, de sokkos állapotba került - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

"Hajszál híján tragédia történt" - szögezte le Toszkána tartomány közgyűlésének elnöke, Eugenio Giani közleményében, mielőtt a hídomlás helyszínére látogatott.

Az új koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében alig volt forgalom a hídon. Rendes körülmények közepette a híd rendszerint igen zsúfolt, sok a teherautó is.

Roberto Valettini, Aulla polgármestere az ANSA jelentése szerint három levelet is írt az Anas autópálya-üzemeltetőt cégnek, hogy jelentse a híd rossz állapotát.

Paola De Micheli közölte: "részletes jelentést" kért az Anastól.

Az olasz úthálózat állapotával kapcsolatban súlyos aggodalmak merültek fel, amióta 2018 augusztusában leomlott egy autópálya-híd Genovában, a szerencsétlenségben 43 ember veszítette életét.

 

MTI