2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Lengyelország nincs egyedül

Hír TV

2017. december 21., csütörtök 13:07, frissítve: csütörtök 14:18

A magyar kormány azonnal Lengyelország segítségére sietett azután, hogy az Európai Bizottság eljárást indított a varsói vezetés ellen a bíróságok függetlenségének csökkentése miatt – így kommentálja egy vezető német lap Brüsszel nyomásgyakorlását Varsóra.

Politico című lap szerint békülékeny hangnemet ütött meg Brüsszellel szemben a lengyel vezetés, miután az Európai Bizottság kezdeményezte a 7-es cikk szerinti eljárás megindítását Varsó ellen, ami szavazatmegvonással is járhat. A Brüsszelben szerkesztett amerikai lap szerint Andrzej Duda lengyel elnök a vitatott igazságügyi reformok aláírása utáni beszédében meg sem említette a bizottság nevét. A cikk szerzője úgy látja, a lengyel kormány már mindent elért a Brüsszellel szembeni konfrontációval, amit politikailag elérhetett, ezért váltott hangnemet.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is beszámol arról, hogy Andrzej Duda aláírta az igazságügyi reformokat, amelyek Brüsszel szerint csorbítják a bíróságok függetlenségét. A tekintélyes német lap kiemeli, hogy Lengyelország nincs egyedül, a magyar kormány ugyanis élesen kritizálta a 7-es cikk szerinti eljárás megindítását Varsó ellen. Idézik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szavait, aki hihetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte az EB nyomásgyakorlását Lengyelországra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!