2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Lengyel hírportál: Donald Tusknak bocsánatot kell kérnie a magyaroktól

Nem a magyar médiának kell bocsánatot kérnie Donald Tusktól, hanem az Európai Néppárt elnökének a magyaroktól - áll abban a szerkesztőségi cikkben, mellyel a wpolityce.pl lengyel konzervatív hírportál egy lengyelországi bulvárlap csütörtöki, magyar vonatkozású anyagára reagált.

  • Lengyel hírportál: Donald Tusknak bocsánatot kell kérnie a magyaroktól

 

A Jacek Karnowski által jegyzett írás azt követően jelent meg, hogy a német-svájci tulajdonú lengyel bulvárlap, a Fakt csütörtökön címoldalán magyar nyelven bocsánatkérésre szólította fel azokat a magyar újságírókat, akik Tusk nagyapjának második világháborús szerepéről cikkeztek, és ezt egy lengyel forrásból átvett hiteltelen fotóval támasztották alá.

Az Európai Néppárt elnöke korábban a német sajtóban a magyar kormányt támadta, és politikáját az 1930-as évekbeli Németországéhoz hasonlította.

A wpolityce.pl szerkesztői szolidaritásukat fejezték ki magyarországi barátaikkal. Hangsúlyozzák, hogy Tusk "egyedül van álláspontjával". A lengyel patrióták teljes mértékben értik Orbán Viktor miniszterelnök politikájának lényegét, és tudják, milyen nehéz feladat a kommunizmus, majd a posztkommunizmus és a "gyermekded" liberalizmus okozta károk után az ország újjáépítése - írják, hozzáfűzve: a magyar miniszterelnök sikerei "fontos inspirációt jelentettek a lengyelek számára a (2010-es) szmolenszki tragédia utáni nehéz időszakban".

Azt, hogy Tusk lengyel politikusként a német sajtóban fogalmazta meg a magyar miniszterelnökkel szembeni vádakat, a portál az "erős baráti kötelékekkel egymáshoz kapcsolódó lengyelek és a magyarok összeugrasztására" tett kísérletnek minősíti.

"Ez azt a benyomást kelti, hogy a volt lengyel miniszterelnök az Európai Unió főbb politikai döntéshozóinak, köztük Berlinnek az elvárásait teljesíti, akik botrányos vádjaikat a kontinens keleti részéről származó személyekkel mondatják ki"

- írják a hírportálon.

A lengyel szerkesztők szerint Donald Tusknak bocsánatot kell kérnie a magyaroktól a náci Németországgal való elfogadhatatlan összehasonlításért, és egyértelműen fel kell hagynia a Kelet-Közép-Európa érdekeivel összhangban nem álló tevékenységével.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!