2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Legalább hét életet követelt a havazás

Legalább heten életüket vesztették, több embert pedig továbbra is keresnek Ausztriában a hétvégi erős havazásban. Az ország északi részén mintegy másfél méter hó esett az elmúlt napokban, a Salzburg körüli hegyekben pedig néhol ez elérte a három métert is.

  • Legalább hét életet követelt a havazás

A hétvégi erős havazás több ember halálát okozta Ausztriában és Dél-Németországban, és több mint ezer háztartás maradt áram nélkül.

„Az elmúlt napokban rendkívül erős volt a havazás, ami hatással van az emberek mindennapi életére. A leginkább azáltal, hogy a hótömeg elzárta az utakat, az emberek nem jutnak el a munkába vagy vásárolni” – mondta Sophie-Marie Stadler, Miesbach kerületi szóvivő.

Bajorországban mintegy 60 cm hó esett, az iskolák bezártak. A müncheni reptéren csaknem 120 járatot töröltek és a vonatközlekedés is megállt.

„Itt a bajor Alpokban rengeteget havazott az elmúlt napokban. Nagyon nagy tehát a hó, és így a lavinaveszély is rendkívül nagy. A bajor hatóságok négyes fokú lavinaveszélyről adtak ki figyelmeztetést, ami a második legmagasabb” – közölte Roland Ampenberber, a bajor hegyimentők szóvivője.

A hegyvidéki régiókban a hótömeg útblokádot képezve elvágta a lakosságot és a síelő turistákat az ország többi részétől, biztonsági okok miatt pedig helikopterek sem tudják megközelíteni a térséget.

A hatóságok hétfőn szükségállapotot hirdettek ki Dél-Németországban. A meteorológusok szerda éjszakára még több hóesésre számítanak a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!