2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Legalább egymillió ünneplőt várnak a Times Square-re

Hír TV

2017. december 29., péntek 11:39

Szigorított biztonsági intézkedésekkel készülnek az újévi ünneplésre a New York-i hatóságok. A Times Square-re az idén is több mint egymillió embert várnak.

A hatóságok már készülődnek az újévi visszaszámlálásra, New York leghíresebb terére, a Times Square-re legalább egymillió ünneplőt várnak.

„Jelenleg nem tudunk hiteles terrorfenyegetésről sem New Yorkkal, sem a Times Square-rel, sem bármely más szilveszteri eseménnyel szemben. De nem árt az óvatosság, ezért több rendőr lesz az utcákon az utóbbi évekhez képest, tekintettel a közelmúltbeli terrorcselekményekre” – mondta a New York-i rendőrparancsnok, James O’Neill.

Az idén több mesterlövész vigyáz majd az óévet búcsúztatókra, hogy ne ismétlődhessen meg az októberi, Las Vegas-i tömegmészárlás, amikor 58 embert lőtt agyon hotelszobája ablakából egy férfi.

„A lényeg a következő: az ünneplők sokat látnak majd a jelenlétünkből és sokat nem. Az emberek biztonságban érezhetik magukat, ez lesz a legjobban őrzött esemény az egész világon” – hangsúlyozta a város rendőrparancsnoka.

A New York-i rendőrség az idén a környékbeli hotelekben is megszigorította a vendégek ellenőrzését, és a szállodák alkalmazottainak képzést tartott a gyanús viselkedés kiszűréséről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!