2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Lecsapott a tél Kaliforniára

Hír TV

2019. november 30., szombat 13:05

Hatalmas havazással csapott le Kaliforniára a téli időjárás. A Los Angeleshez közeli Santa Barbarában pár napja még szárazság és tűzvész pusztított, azonban a hála-adás hosszú hétvégéjére beköszöntött a tél.

Újranyitották az egyik legforgalmasabb kaliforniai főutat pénteken, miután a hatalmas havazás következtében kialakult közlekedési káosz miatt a hatóságok szerdán lezárták. Az ötös főút köti össze az állam északi és déli területeit és egy szakasza hegyvidéken megy keresztül. A hatalmas mennyiségű hó miatt itt több jármű is elakadt és hatalmas torlódások alakultak ki. A téli vihar, amelyet a sajtóban csak "bombaciklonként" emlegetnek, kedden a coloradói Denverben okozott káoszt, de több száz repülőjáratot töröltek a chicagoi és a minneapolisi repülőtéren is.

Az elakadt, kicsúszott autók és a balesetek miatt szerda estétől szinte teljesen leállt a forgalom a los angelesi repülőtérre vezető úton is. Éppen akkor, amikor több százezer ember igyekezett családjához a csütörtöki Hálaadásra. A forgalmas ünnepei időszakot most jelentősen megnehezíti az extrém időjárás.

"A kéthetes hálaadási időszak, amely jövő hét szerdáig tart, az egyik legforgalmasabb időszak a repülőtér életében. Ezalatt 3,2 millió utast fogadunk, ami a város lakosságának 80 százaléka." - magyarázta a los angeles-i repülőtér szóvivője, Charles Pannunzio.

A közlekedési hatóság adatai szerint idén minden rekordot megdöntött az utazási kedv az Egyesült Államokban. Mintegy 55 millió amerikai utazott el otthonától legalább 80 kilométerre a hálaadás hosszú hétvégéjén.

Az időjárás hirtelen változott meg Kaliforniában. Hiszen az angyalok városa környékén novemberben, sőt, még napokkal korábban is komoly bozóttüzek pusztítottak a szárazság és a forróság miatt.

Hír TV