2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 18:05

Külföld

Lecsapott a rendőrség az egyik legnagyobb európai bűnszervezetre

Komoly csapást mért a spanyol rendőrség az egyik legnagyobb európai hasiskereskedő bandára, amelynek 77 tagját őrizetbe vették - közölték kedden a spanyol hatóságok.

A bűnözők vezére azonban, aki Lionel Messi argentin focista nyomán Hasis Messi néven is ismert, továbbra is szökésben van. A spanyol hatóságok tudomása szerint egy marokkói állampolgárról van szó.

A Marokkóból irányított bűnszervezet elleni rendőrségi műveletben Campo de Gibraltar járásban az őrizetbe vételek mellett számos lakást és raktárhelyiséget is átkutattak, aminek során nyolc tonna hasist, két lőfegyvert, 15 ezer euró készpénzt és huszonkettő, lopottként nyilvántartott gépkocsit foglaltak le.

A rendőrség szerint ez már a negyedik razzia Hasis Messi bűnszervezetével szemben.

A 77 őrizetbe vett személyt a többi között kábítószerkereskedelemmel, okirathamisítással és bűnszervezeti tagsággal gyanúsítják.

A brit Gibraltárral szomszédos Campo de Gibraltar Spanyolország egyik elszegényedett járása, és már évtizedek óta a kábítószerkereskedelem egyik központjának számít. Mindenekelőtt a hasis és a marihuána felkapott a térségben. Naponta érik el Andalúzia partjait kábítószerekkel megrakott kis motorcsónakok a tengerszoroson keresztül Marokkóból.

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint Hasis Messi uralja a drogkereskedelmet Gibraltárban. Úgy tudni, bűnszervezete a legnagyobbak közé tartozik Európában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A spanyol kormány katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította La Palma szigetét

Több mint egy hete tört ki a Cumbre Vieja nevű vulkán és most egy második kráter is megnyílt a tűzhányón 2021. szeptember 28.

Tojással dobták meg a francia elnököt

Közvéleménykutatások szerint az elnök munkásságával az állampolgárok mindössze 38 százaléka elégedett. 2021. szeptember 28.

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea. A lövedék a Japán-tengerbe csapódott. 2021. szeptember 28.

Legfrisebb híreink

Lagzi Lajcsi a piacon

A zenész néhány óra leforgása alatt közel 2 millió forintot gyűjtött össze, melyet jótékony célra fordít.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!