2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Lazítottak a korlátozásokon Székelyföldön

Hír TV

2020. december 2., szerda 22:05

A romániai csökkenő tendencia miatt, az online tér mellett a körültekintő személyes találkozások is lehetővé válnak Székelyföldön. Részlegesen kinyitottak az éttermek, kávézók, és -korlátozások mellett- elkezdődtek a kulturális programok.

A szokásoshoz képest valamivel rövidebb nyitvatartási idővel, de az elmúlt napokban újra nyitva tart a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár.

A több napja tartó meredeken csökkenő Hargita és Kovászna megyei koronavírusos esetszámok következményeként 30 százalékos telítettséggel tarthatóak rendezvények, működhetnek a színházak, és részlegesen kinyithattak az éttermek. Ezer lakosra jelenleg nem 1,42 század igazolt fertőzés jut a székelyföldi Hargita megyében. Ez az egyik legalacsonyabb érték Romániában. 

Továbbra is Bukarest számít a legfertőzöttebb régiónak, de Brassóban, Nagyszebenben, Kolozsváron is az országos átlag fölött van a koronavírussal fertőzöttek száma. Az elmúlt egy nap alatt mintegy 15 ezer elvégzett PCR-teszt közel harmada bizonyult pozitívnak. Intenzív osztályokon több mint 1200 embert ápolnak jelenleg.

Hír TV