2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lázár videója után cetliken kezdtek üzengetni a Bécsben élő magyaroknak

Hír TV

2018. március 9., péntek 22:00, frissítve: péntek 22:38

Lezártnak tekinti Lázár János bécsi videójának ügyét az osztrák belügyminiszter. A Budapesten tárgyaló politikus a Hír TV kérdésére azt mondta: a két ország kancelláriaminisztere csütörtökön már telefonon megbeszélte a történteket, így azok nem kerültek szóba a Pintér Sándorral folytatott tárgyalásán. Annyiban pedig megvédte Lázár Jánost, hogy a biztonság és a bevándorlás kérdésében szerinte is volt pótolnivalója Ausztriának, és ezt a választók egyértelműen ki is fejezték azzal, hogy a jelenlegi bevándorlásellenes kormánynak szavaztak bizalmat.

„Nemrégen Ausztriában választások zajlottak, és a parlamenti választások eredménye teljesen világosan kifejezte az osztrák választók kívánságát, hogy változtassunk központi politikai elemeken. Az egyik ilyen a biztonság kérdése volt, a másik a bevándorlás és a menekültügy kérdése, amellyel az új osztrák szövetségi kormány teljesen egyértelműen olyan utat tűzött ki, hogy a menekültkérdést és a bevándorlást szigorúan elkülönítése. Ez tehát a választók akarata volt. Tudtuk, hogy az ön által említett területeken igenis van pótolnivaló” – nyilatkozta Herbert Kickl.

A bécsiek azonban, úgy tűnik, nem zárták le a kancelláriaminiszter videójának ügyét. Cetliken üzennek ismeretlenek az osztrák fővárosban élő magyaroknak. A 444.hu egy olvasójától kapott fényképet a kocsira helyezett üzenetről. A papíron az áll németül, hogy „ha a mi Bécsünk annyira piszkos, nem biztonságos, és akkora a bűnözés, miért nem marad a remek Magyarországon?”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!