2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Látványosan hátat fordított az amerikai himnusz alatt Gwen Berry kalapácsvető

Látványosan hátat fordított az amerikai himnusz alatt Gwen Berry kalapácsvető az ország olimpiai kvalifikációs versenyének díjkiosztóján. Az afroamerikai sportoló ezután azt mondta, a himnusz nem szólítja meg. Célja pedig magasabb rendű a sportnál. Sokan azonban nem szeretnék, ha kijutna az olimpiára.

  • Látványosan hátat fordított az amerikai himnusz alatt Gwen Berry kalapácsvető

Gwen Berry amerikai kalapácsvető látványosan hátat fordított az amerikai zászlónak a dobogón, amikor az amerikai himnuszt játszották az egyik olimpiai selejtezőn. Ezután feltartott egy "Aktivista atléta" feliratú fekete pólót – utalva ezzel a Fekete Életek Számítanak mozgalomra.

Berry indokként azt mondta, feldühítette, hogy elkezdték a himnuszt még mielőtt ő odaért volna. Állítása szerint nem tudta mikor kezdődik a ceremónia. A verseny után arról beszélt: a himnusz sosem szólította meg. Missziója, célja pedig magasabb rendű a sportnál. Azokat az afroamerikaiakat képviseli ugyanis, akik meghaltak a rendszerszintű rasszizmus miatt.

Hogyan is lehetne rendszerszintű rasszizmus, amikor egy fekete sportoló bronzérmes lehet, és ott állhat a dobogón? – tette fel a kérdést az amerikai Newsmax hírcsatorna műsorában egy szakértő újságíró. A republikánus párt egyik stratégája pedig arról beszélt, ha egy sportoló a ruhájával, hajszínével kiáll egy nemes ügy mellett, az elfogadható, azonban az amerikai himnuszt semmibe venni elfogadhatatlan.

Évtizedeken át láthattuk, ahogy sportolók tüntetni akartak valamiért, általában a háború ellen, a nacionalizmus ellen, vagy vallási okokból. Ez eddig rendben is van. Azt gondolom, hogy el kellene távolítani őt a versenyről, és nem szabad megengedni, hogy továbbjusson. Az pedig, hogy nem tudta mikor kezdődik a díjátadó, pedig minden egyes nap pontosan ugyanakkor kezdődik - szóval ez az egész arról szól, hogy rivaldafénybe kerüljön. Ez felháborító – magyarázta a konzervatív republikánus párt elemzője.

Az Egyesült Államokban attól tartanak, hogy a BLM-mozgalom hatással lesz az Olimpiára is és botrányt fog okozni.

Rendkívül problematikus, hogy egy ilyen olimpikon képviseli az országot, mivel a tiltakozása úgy tűnik, mintha egész Amerika tiltakozása lenne – emelte ki Rich Valdes.

Egy ilyen fotó, majd az ezt követő botrány komoly lehetőség Oroszország és Kína vezetésének kezében is, akik rásüthetik a rasszizmus bélyegét az Egyesült Államokra.

Tom Borelli arról is beszélt, hogy a szponzori pénzek is szerepet játszhatnak a botrányban.

A legaggasztóbb, hogy ez az egész egy nagyvállalat beleegyezésével folyhat. Ne feledjük Colin Kaepernick esetét, aki letérdelt egy meccsen és mit kapott a szponzorától? Jutalmat! – mondta az újságíró.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!