2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Lassul a fertőzöttek számának emelkedése a Nyugat-Balkánon

Lassul a fertőzöttek számának növekedése a nyugat-balkáni országok többségében, így vezetőik bátrabban oldják fel a korábban a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozó intézkedéseket.

  • Lassul a fertőzöttek számának emelkedése a Nyugat-Balkánon

Szerbiában az utóbbi 24 órában 8275-ről 8497-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A tervek szerint legkésőbb május 18-tól teljes mértékben újraindulhat a légi-, vasúti- és autóbuszforgalom. A városi tömegközlekedés már május 4-től megindul, és szintén a jövő hétfőtől nyithatnak ki újra az éttermek, a kávézók és a bevásárlóközpontok.

Koszovóban egy nap alatt tízzel 790-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az egészségügyi illetékesek bejelentették, hogy második napja több a gyógyult, mint az új fertőzött.

Hetek óta készülnek arra Koszovóban, hogy a bukott kormány helyett új vegye át a vezetést, az új miniszterelnök-jelölt egyeztetései azonban lassan haladnak. Korábban arról lehetett hallani, hogy már hétfőn szavazhatna a parlament az új kormányról, a legfrissebb információk szerint viszont a jövő hétnél előbb erre nem lehet számítani.

Észak-Macedóniában keddről szerdára 1399-ről 1421-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A május elsejei hétvégén - az előző hetekkel ellentétben - nem lesz már teljes kijárási tilalom a nyugat-balkáni országban, ám pénteken, szombaton és vasárnap is 14 és másnap reggel 5 óra között még tilos lesz az utcán tartózkodni. Az idősek a hosszú hétvégén 5 és 11 óra között, a 18 éven aluliak pedig 12 és 14 óra között hagyhatják el otthonaikat. A maszk és a kesztyű viselése kötelező Észak-Macedóniában, akit az elővigyázatossági intézkedések megszegésén érnek, azt 20 euró (7100 forint) büntetés fizetésére kötelezik. A mikro-, kis- és közepes vállalkozások szerdától igényelhetik a kormány kedvezményes hitelét, amelynek célja a koronavírus-járvány sújtotta gazdaság újraindítása.

Montenegróban már két napja nem regisztráltak új fertőzöttet. A kormány bejelentése szerint május 18-ig biztosan nem változtatnak a 23 és 5 óra között érvényes éjszakai kijárási tilalmon, és június 1-je előtt nem indul újra a nemzetközi utasforgalom.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 1565-ről 1651-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az egészségügyi szakemberek szerint ez a 86 fős napi adat hirtelen növekedésnek számít, aminek hátterét ki kell vizsgálni. Az embereket az elővigyázatossági intézkedések szigorú betartására kérték.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!