2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Lassan az Egyesült Államokban is enyhítenek a korlátozásokon

Meghaladta a másfél milliót a koronavírussal fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, és több mint 90 ezren hunytak el a betegség következtében. A negatív adatok ellenére mégis egyre többen szorgalmazzák a korlátozások feloldását. Az amerikai elnök szintén a szigorítások enyhítését és a gazdaság beindítását sürgeti. Barack Obama volt elnök ugyanakkor éppen Donald Trumpot tette felelőssé az elhibázott járványügyi intézkedésekért.

  • Lassan az Egyesült Államokban is enyhítenek a korlátozásokon

Fokozatosan enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseken az Egyesült Államokban. A Hawaii-szigeteken letartóztattak egy turistát, mert karantén helyett szörfözött, ám a gócpontnak számító New York állam tengerpartjain már engedik a fürdőzést.

Az élet kezd visszatérni a régi kerékvágásba. A terasszal rendelkező éttermek és szórakozóhelyek is fogadhatják már a vendégeket.

Azonban óvatosságra int, hogy Texasban az újranyitást követően ismét emelkedett a fertőzöttek száma.

Ezt Kevin McCarthy mondta a törvényhozás alsóházában. A republikánus politikus ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem ért egyet azzal a gazdasági mentőcsomaggal, amit a képviselők elfogadtak a hétvégén.

Bár a javaslat zöld jelzést kapott, az elnök mellett többen is jelezték, hogy a Szenátusban el fogják vetni a 3 billió dolláros tervezetet.

Országszerte megindult a verseny az oltóanyag fejlesztésért is. A novemberi elnökválasztásra készülő Donald Trump kampányában a vakcinagyártás kiemelt szerepet kapott.

"Nagyon fontos. Akár van védőoltás, akár nincs, be kell indítani a gazdaságot. Sokszor nincs oltóanyag az influenzára, mégis leküzdi az emberek egy része a kórságot. Néhányan pedig immúnisak lesznek. Sikeres lesz a vakcina előállítása, amely remélhetőleg már év végére elkészül"

- hangsúlyozta az amerikai elnök 

Peking folyamatosan cáfolja, ennek ellenére Donald Trump többször is kifejtette, csalódott Kínában, amiért hagyta elterjedni a vírust.

Az amerikai elnököt az ázsiai ország mellett elődje is bírálta. Barack Obama szerint a Fehér Ház rosszul kezelte a járványt.

A korábbi elnök azt mondta, a pandémia tökéletesen rámutatott arra, hogy a vezetők csak azt hiszik, tudják, mit csinálnak, valójában azonban fogalmuk sincs arról, mi a teendő egy válsághelyzetben.

Szakértők eközben arra figyelmeztettek, hogy a gazdaság beindítása elsődleges, miután a vírus nyomán kialakult válság minden szegmensben súlyos károkat okozott, és 30 millió fölött van a munkanélküliek száma az országban

Jerome Powell, a jegybank szerepét betöltő Fed elnöke szerint legjobb esetben is egy-másfél év kell ahhoz, hogy talpra álljon a gazdaság.

Világszerte az Egyesült Államokban követelte a legtöbb halottat a járvány, számuk meghaladja a 90 ezret. Emellett Amerikában tartják számon a legtöbb fertőzöttet is, több mint másfél millió esetet regisztráltak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!