2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kubai elnök: sikeresen eloltották a tüzet a matanzasi üzemanyagraktárban

Sikerült eloltani azt a tüzet, amely Matanzas kikötőjének üzemanyagraktárában múlt héten ütött ki - jelentette be Miguel Díaz-Canel kubai elnök csütörtök este.

  • Kubai elnök: sikeresen eloltották a tüzet a matanzasi üzemanyagraktárban

"Szívből jövő jókívánságaink Matanzasból, ahol megerősíthetem, hogy eloltották a tüzet az ipari övezetben" - közölte Twitter-bejegyzésében az államfő. Azt írta, van még némi füstképződés az üzemanyagraktárnál, de ez már nem jelent veszélyt a helyi lakosokra. Hozzátette, hogy a hatóságok a környezetszennyezés, a levegőminőség és a tűz következtében keletkezett károk felmérését végzik.

Az ország északi részén található Matanzas kikötőjében péntek este, egy villámcsapás következtében gyulladt ki az üzemanyagraktár. A nyolctartályos létesítményben négy tartály kapott lángra. A füstöt a fővárosból, Havannából is látni lehetett. A környékről több mint ötezer lakost kellett evakuálni.

A legfrissebb értesülések szerint két ember meghalt, százharmincan megsérültek és tizennégyen eltűntek, huszonhárom embert pedig még mindig kórházban ápolnak.

A lángra kapott tartályokban kubai nyersolajat és importált nehézolajat tartottak, amelyeket mindenekelőtt áramtermelésre használnak.

Az oltásban Mexikó és Venezuela is segítséget nyújtott.

A tűz jelentős gazdasági károkat okozott az országnak, miután Kuba az olajra támaszkodik, az áramtermelés nagy részét a kőolajra alapozza. A kubai nehéz-, dízel- és kőolaj jelentős részét Matanzasban tárolják.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!