2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Háború Ukrajnában 00:05

Külföld

Közel 20 millió COVID-fertőzött a világban

Jelentősen nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban. Szeptember 7-ig ezért meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket. Romániából és Ukrajnából rekordszámú megbetegedést jelentettek. Németországban becsengettek az iskolákba, de két intézményt máris be kellett zárni a fertőzések miatt.

  • Közel 20 millió COVID-fertőzött a világban

Olaszországban szeptember 7-ig meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket. Giuseppe Conte miniszterelnök rendelete alapján továbbra is maszkot kell viselni a zárt közterületeken és be kell tartani a távolságtartási előírásokat. Emellett érvényben marad a nagyobb csoportosulásokra vonatkozó tilalom is. Olaszország az év elején a járvány által leginkább sújtott ország volt Európában, a járványgörbét azóta ellaposították ugyan, de ott is emelkedik a fertőzöttek száma, egy nap alatt félezer új esetet jelentettek Olaszországban.

Közben Németországban alig öt nappal a tanévkezdés után két iskolát kellett bezárni Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban, Rostock körzetében, miután fertőzött diákokat találtak. Péntektől valamennyi tanulót, a tanárokat, illetve az iskolai alkalmazottakat karanténre köteleztek. A tervek szerint jövő hét elején nyitják meg az iskolákat Németország több más tartományában, köztük a legnépesebb Észak-Rajna-Vesztfáliában, de több tekintélyes német járványügyi szakértő már most a tömeges vírusfertőzés kockázataira figyelmeztetett.

A Nyugat-Balkán országaiban némileg mérséklődött a koronavírus terjedése, a járványgörbe azonban Romániában meredek emelkedést mutat: ott pénteken minden korábbinál többen, 50-en haltak meg a járványban, és 1400 az új fertőzöttek száma, ami szintén negatív csúcs.

Aggasztó a helyzet Ukrajnában is, ahol három egymást követő napon döntötte meg az új betegek száma a korábbi rekordot. Pénteken már a másfél ezret is megközelítette az új betegek száma.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!