2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Közel 20 millió COVID-fertőzött a világban

Jelentősen nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban. Szeptember 7-ig ezért meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket. Romániából és Ukrajnából rekordszámú megbetegedést jelentettek. Németországban becsengettek az iskolákba, de két intézményt máris be kellett zárni a fertőzések miatt.

  • Közel 20 millió COVID-fertőzött a világban

Olaszországban szeptember 7-ig meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket. Giuseppe Conte miniszterelnök rendelete alapján továbbra is maszkot kell viselni a zárt közterületeken és be kell tartani a távolságtartási előírásokat. Emellett érvényben marad a nagyobb csoportosulásokra vonatkozó tilalom is. Olaszország az év elején a járvány által leginkább sújtott ország volt Európában, a járványgörbét azóta ellaposították ugyan, de ott is emelkedik a fertőzöttek száma, egy nap alatt félezer új esetet jelentettek Olaszországban.

Közben Németországban alig öt nappal a tanévkezdés után két iskolát kellett bezárni Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban, Rostock körzetében, miután fertőzött diákokat találtak. Péntektől valamennyi tanulót, a tanárokat, illetve az iskolai alkalmazottakat karanténre köteleztek. A tervek szerint jövő hét elején nyitják meg az iskolákat Németország több más tartományában, köztük a legnépesebb Észak-Rajna-Vesztfáliában, de több tekintélyes német járványügyi szakértő már most a tömeges vírusfertőzés kockázataira figyelmeztetett.

A Nyugat-Balkán országaiban némileg mérséklődött a koronavírus terjedése, a járványgörbe azonban Romániában meredek emelkedést mutat: ott pénteken minden korábbinál többen, 50-en haltak meg a járványban, és 1400 az új fertőzöttek száma, ami szintén negatív csúcs.

Aggasztó a helyzet Ukrajnában is, ahol három egymást követő napon döntötte meg az új betegek száma a korábbi rekordot. Pénteken már a másfél ezret is megközelítette az új betegek száma.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!