2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Kövér: Támogatni kell a többi nyugat-balkáni ország integrációját is

Horvátország uniós csatlakozása után a többi nyugat-balkáni ország integrációját kell támogatni – közölte Kövér László Zágrábban.

Az Országgyűlés elnöke a horvát parlament ünnepi ülésén vett részt, amit az ország július 1-én esedékes uniós csatlakozása alkalmából rendeztek. Zágrábban forgalomkorlátozásokat és biztonsági intézkedéseket rendeltek el a csatlakozási ünnepség idejére. Az eseményen részt vesz Zoran Milanović, horvát miniszterelnök, a horvát államfő, valamint az Európai Parlament horvát képviselői is. A horvát fővárosba 120 külföldi vezető politikust várnak.

Vasárnap éjféltől megszűnik a vámellenőrzés a horvát határon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A balkáni állam európai uniós csatlakozása után az utazók bármilyen ott vásárolt terméket magukkal hozhatnak, vám vagy általános forgalmi adó fizetése nélkül. Megszűnik az értékbeli és a mennyiségi korlátozás is. Jövedéki termékek esetében a behozható mennyiség bornál 4-ről 90 literre, sörnél 16-ról 110 literre, cigarettánál 40-ről 800 szálra emelkedik. Az úti okmányok ellenőrzését ugyanakkor továbbra is a rendőrhatóság végzi a határon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!