2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Kötelező genderképzést vezetne be az iskolákba a Momentum uniós pártcsaládja

Hír TV

2020. március 5., csütörtök 17:20

Kötelező jelleggel vezetné be az iskolákba az LMBTQ szexuális felvilágosítást a Momentum Európai Uniós pártcsaládja. Renew Europe 10 pontos követelést tett közzé, amit szerintük be kell vezetni a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek egyenlősége érdekében. A pontok betartását egy külön bizottsággal ellenőriztetnék.

„Egyenlőség” – ezzel az üzenettel tett közzé egy kisfilmet az „Újítsuk meg Európát” liberális uniós pártcsalád a Twitteren. A Momentum Mozgalom európai frakciója legújabb programjában az LMBTI emberek jogaiért kardoskodik.

Olyannyira, hogy jogszabályba iktatva kötelezővé tennék például minden uniós tagállam számára, hogy az iskolákba külön érzékenyítő programokat indítsanak a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális emberekről – annak ellenére, hogy az oktatás kérdése az uniós jogszabály szerint a tagállami kompetenciák közé tartozik.

A többi között ezt tartalmazza a tömörülést de facto vezető Guy Verhofstadt által közzétett tíz pontos akciótervük.

A tervezet emellett kitér az úgynevezett szivárványcsaládok védelmére, és arra, hogy az Európai Unió biztonságos és befogadó helyet biztosítson az LMBTI menedékkérők számára.

Ráadásul a mechanizmusok ellenőrzésére külön bizottságot állítana fel, és az LMBTI-jogokat a hetes cikkely pontjai közé illesztené – vagyis, ha azokat egy tagállam megsérti, akkor az uniós tagságból eredő jogosultságai felfüggeszthetők lennének.

Az Emmanuel Macron által vezetett frakció közleménye szerint az LMBTI-közösség egyenlősége érdekében az Európai Unióban sürgősen be kell vezetni a programot.

Hír TV