2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kötelező genderképzést vezetne be az iskolákba a Momentum uniós pártcsaládja

Kötelező jelleggel vezetné be az iskolákba az LMBTQ szexuális felvilágosítást a Momentum Európai Uniós pártcsaládja. Renew Europe 10 pontos követelést tett közzé, amit szerintük be kell vezetni a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek egyenlősége érdekében. A pontok betartását egy külön bizottsággal ellenőriztetnék.

  • Kötelező genderképzést vezetne be az iskolákba a Momentum uniós pártcsaládja

„Egyenlőség” – ezzel az üzenettel tett közzé egy kisfilmet az „Újítsuk meg Európát” liberális uniós pártcsalád a Twitteren. A Momentum Mozgalom európai frakciója legújabb programjában az LMBTI emberek jogaiért kardoskodik.

Olyannyira, hogy jogszabályba iktatva kötelezővé tennék például minden uniós tagállam számára, hogy az iskolákba külön érzékenyítő programokat indítsanak a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális emberekről – annak ellenére, hogy az oktatás kérdése az uniós jogszabály szerint a tagállami kompetenciák közé tartozik.

A többi között ezt tartalmazza a tömörülést de facto vezető Guy Verhofstadt által közzétett tíz pontos akciótervük.

A tervezet emellett kitér az úgynevezett szivárványcsaládok védelmére, és arra, hogy az Európai Unió biztonságos és befogadó helyet biztosítson az LMBTI menedékkérők számára.

Ráadásul a mechanizmusok ellenőrzésére külön bizottságot állítana fel, és az LMBTI-jogokat a hetes cikkely pontjai közé illesztené – vagyis, ha azokat egy tagállam megsérti, akkor az uniós tagságból eredő jogosultságai felfüggeszthetők lennének.

Az Emmanuel Macron által vezetett frakció közleménye szerint az LMBTI-közösség egyenlősége érdekében az Európai Unióban sürgősen be kell vezetni a programot.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!