2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Köszöntötték az új évet az európai politikusok

Újévi beszédekkel köszöntötték 2020-at a vezető európai politikusok is. Új fejezetet ígért az Egyesült Királyságban a Brexit után a brit miniszterelnök. A német kancellár szerint jó évek következnek, a francia államfő pedig elsősorban a december eleje óta tüntető szakszervezetekhez szólt.

  • Köszöntötték az új évet az európai politikusok

 

Ahogy 2019-től elbúcsúzzunk, búcsúzzunk el egyúttal a megosztottságtól, a gyűlölködéstől és a biztonytalanságtól, ami oly sokáig terhelte országunkat – kezdte újévi beszédét a brit miniszterelnök. Az európai politikai párbeszédet az elmúlt évben meghatározta a britek Unióból való kilépésének témája, a nyáron megválasztott, majd decemberben újraválasztott Boris Johnson most ennek a fejezetnek a lezárását, és egy új korszak kezdetét ígérte.

Hasonlón bizakodóan szólalt fel a német kancellár. A politikus újévi köszöntőjét az országos közszolgálati televíziók sugározták. Angela Merkel arról beszélt, hogy a húszas évek jó korszak lehet Németországnak. A kancellár szerint ennek feltétele, hogy országa az erősségeire építsen, és hagyja el a kitaposott ösvényeket.

A francia államfő a többi között a nyugdíjreformterv elleni, december eleje óta folyó tüntetések csillapítására használta újévi beszédét. Emmanuel Macron kijelentette, kormánya hamarosan kompromisszumot köt a szakszervezetekkel a reformról.

Az elnök emellett beszélt a Brexitről is és hangsúlyozta, hogy továbbra is jó viszonyt szeretne ápolni a szigetországgal.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!