2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Koronavírus: Nő a fertőzöttek és a halálozások száma Európában

660 ezer fölé emelkedett világszerte a koronavírussal fertőzöttek száma. Több, mint harmincezren vesztették életüket, és 131 ezren gyógyultak már meg. Olaszországban a legrosszabb a helyzet, Spanyolországban pedig tovább szigorítják a munkába járás szabályait.

  • Koronavírus: Nő a fertőzöttek és a halálozások száma Európában

Spanyolországban hétfőtől két hétre leállnak a nem létfontosságú ágazatok a koronavírus elleni védekezés miatt - jelentette be az ország miniszterelnöke. Pedro Sanchez hangsúlyozta, az intézkedés célja, hogy tovább csökkentsék az emberek közötti érintkezést. Rámutatott, a Húsvéti ünnepek miatt ez mindössze 8 munkanapot jelent, amelyet később dolgoznak majd le a munkavállalók. Arról is beszélt, hogy a válság megoldásához európai összefogásra van szükség.

Spanyolországban csaknem 850-en vesztették életüket egy nap alatt, közben mintegy 7500 új esetet regisztráltak. Eddig csaknem hatezren haltak bele a kórba.

Franciaországban egy nap alatt több, mint 300-al emelkedett a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma, így már 2314-en vesztették életüket. Édouard Philippe miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy a lakossági karantén következő két hete nehezebb lesz, mint az előző két hét volt, és "a küzdelem csak most kezdődik".

Németországban átlépte az 50 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, közben már 351 halálos áldozata van a kórnak. A regisztrált fertőzöttek számának növekedési üteme jelentősen süllyedt a korábbi napokhoz képest, ebben szerepe lehet a március közepe óta bevezetett járványlassító intézkedéseknek.

Nagy-Britanniában egy nap alatt 260-nal emelkedett és átlépte az ezret a halottak száma. Ez az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a szigetországban. 17 ezernél is több fertőzött van az országban. Brit szakemberek szerint nagyon jó eredmény lenne, ha 20 ezer alatt lehetne tartani a halálozások számát a járvány végéig.

Csehországban vasárnap reggelig tizenegyen haltak meg az új koronavírus-járvány következtében, a fertőzöttek száma pedig 2600 fölé emelkedett. Csehországban már majdnem három hete szükségállapot van érvényben és a lakosságnak számos korlátozással kell szembenéznie. A cseh kormánykoalíció két pártja egyelőre egységes abban, hogy meg kell hosszabbítani az április 12-én lejáró szükségállapotot.

 

Romániában csaknem 24 ezer embert bírságoltak meg szerda óta a kijárási korlátozások megszegése miatt. Az országban csaknem 1500 fertőzéses esetet tartanak nyilván és 37 ember halt meg a betegségben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!