2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Külföld

Koronavírus-járvány: 4 millió felett a fertőzöttek száma a világban

Tovább terjed a koronavírus a világban. A regisztrált fertőzöttek száma meghaladta a 4 millió 300 ezret, akik majd fele Európában, harmada pedig az Egyesült Államokban él. Az áldozatok száma 291 ezer. Robbanásszerű a növekedés Oroszországban, ahol 230 ezer regisztrált betegről tudnak, így ma már a második legfertőzöttebb ország az Egyesült Államok után. Gyors ütemű a növekedés Brazíliában is, azt pedig csak találgatni lehet, hogy Afrikában hány fertőzött élhet. Kelet-Ázsiában lényegében sikerült feltartóztatni a járványt. Kínában – ahol a koronavírus megjelent – mindössze 102 regisztrált fertőzött van.

  • Koronavírus-járvány: 4 millió felett a fertőzöttek száma a világban

 

Lassabban, de még nő a fertőzések száma Európában

Továbbra is lassan, de nő a koronavírus fertőzések száma Európában, azonban a gócpontok áthelyeződnek. Oroszországban már több mint 230 ezren betegedtek meg, így a fertőzések számát tekintve a második helyre került az Egyesült Államok után.

Amerikai járványügyi vezető: A kormány nem ura a helyzetnek 

Nem sikerül féken tartani a járványt az Egyesült Államokban. Ezt az amerikai járványügyi hivatal vezetője ismerte el szenátusi meghallgatásán. Anthony Fauci óva intett az elsietett lazítástól, szerinte ősszel egy újabb hullámban támadhat a vírus. Donald Trump elnök a minél hamarabbi nyitást sürgeti, az egyes tagállamok vezetői azonban megosztottak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!