2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Korlátozásokat vezetnek be a húsvéti ünnepek miatt Európában

A legtöbb európai ország korlátozásokat vezet be a húsvéti ünnep előtt, ezzel is fékezni próbálja a koronavírus terjedését. Olaszországban és Franciaországban csökkent a napi halálos áldozatok száma, azonban Spanyolországban azonban ismét sokan vesztették életüket.

  • Korlátozásokat vezetnek be a húsvéti ünnepek miatt Európában

Szinte alig látni autót ezen a spanyolországi úton, holott általában a húsvéti ünnepek előtt óriási a forgalom. A koronavírus miatt a rendőrök az egész országban fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak, azért, hogy az emberek ne szegjék meg a lezárásokat, és ne utazzanak el az ünnepek alatt.

Spanyolországban ismét emelkedett a napi regisztrált fertőzöttek és halálos áldozatok száma. A vírus okozta Covid-19 megbetegedés eddig 14 555 emberéletet követelt.

Olaszországban az elmúlt 24 órában csökkent az új halálesetek száma, a diagnosztizált fertőzötteké viszont nőtt. Ez az ötödik egymás utáni nap, hogy egyetlen beteg sem került az olaszországi kórházak intenzív osztályaira. A járvány miatt lezárták az olasz kikötőket a migránsokkal érkező NGO-hajók előtt.

Nagy-Britanniában egy nap alatt csaknem ezren haltak meg a betegségben, az az eddigi legmagasabb szám az országban. A kormányfő Boris Johnson állapota jelenleg is stabil, több ország vezetője Twitteren kívánt jobbulást a miniszterelnöknek.

Franciaországban újra csökkenni kezdett a koronavírus-fertőzés áldozatainak és az intenzív osztályokra kerülő új betegek száma. - mondta Jérome Salomon, az egészségügyi tárca járványügyi igazgatója.

Az ellátórendszer túlterheltségének enyhítésére Franciaországban március 17-én léptek életbe kijárási korlátozások, szakemberek pedig már figyelmeztettek, hogy legalább április végéig szükség lesz rájuk. Az egészségügyi minisztérium szerint a korlátozások csak akkor oldhatók fel, amikor az ellátórendszer felkészült a lakosság tömeges szűrésére, illetve amikor a kórházak túlterheltsége enyhül, és országosan csökkend a Covid-19 betegek száma.

Ausztriában egymást követően már az ötödik napon csökken a vírusi okozta megbetegedésben szenvedők száma, Csehországban az egészségügyi miniszter szerint sikerült megakadályozni a koronavírus-járvány ellenőrizetlen terjedését, ezért az ország megkezdheti a felkészülést a normális élethez való visszatérésre. Szlovákiában azonban több mint kétszeresére nőtt az előző naphoz képest az új diagnosztizáltak, Ukrajnában pedig rekordot döntött a fertőzöttek és áldozatok napi növekedésének száma.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!