2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Korlátozások elleni megmozdulások voltak Brüsszelben

A belga rendőrség olyan megmozdulások kiszélesedését akadályozta meg vasárnap délután Brüsszelben, amelyeket több helyszínen szerveztek a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó rendkívüli intézkedések ellen, a nem engedélyezett tüntetésekre érkezők közül legalább 350 embert előállítottak. Az új fertőzöttek száma tovább emelkedett az országban - közölte a helyi média vasárnap.

  • Korlátozások elleni megmozdulások voltak Brüsszelben

A belga főváros központi és déli pályaudvarai elé, valamint a város szimbólumának számító Atomium környékére meghirdetett megmozdulás szervezői a közösségi média felületein mozgósítottak a részvételre.

A rendőrség Twitter-fiókján közzétett üzenet szerint a tüntetők közé keveredett futballszurkolóknál késeket, petárdákat, parittyát, fémbetétes kesztyűket, görögtűzpatronokat és egyéb veszélyes tárgyakat találtak. A eszközöket lefoglalták, biroklóit előállították.

A nagyszámú rendőr megakadályozta a megmozdulások kiszélesedését, rendbontásról nem érkezett jelentés. A rendőrség üzenetében arra emlékeztetett, hogy vasárnapra nincs egyetlen bejelentett és engedélyezett tüntetés sem Brüsszelben.

Az illetékes belga közegészségügyi hatóság vasárnapi tájékoztatása szerint tovább emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Belgiumban. Az előző hét adataihoz képest 11 százalékkal több esetben, naponta átlagosan 2245 embernél mutatták ki az vírus jelenlétét a hét folyamán.

Kórházba átlagosan 119 beteget szállítanak naponta, ez a mutató egy hét alatt 10 százalékkal csökkent. Jelenleg 1766 ember van kórházban a koronavírus-fertőzés miatt, ez egyhetes viszonylatban 6 százalékos visszaesést jelent. Intenzív ellátásban 318-en részesülnek, 3 százalékkal kevesebben, mint a múlt héten.

A koronavírus átlagosan naponta körülbelül 49 ember haláláért felelős, ez egyhetes visszatekintésben mintegy 6 százalékos csökkenést jelent. A járvány kezdete óta Belgiumban 707 837 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, és 21 066 ember halt meg a szövődményekben.

A közegészségügyi hatóság beszámolt arról is, hogy a január 6-án indított belga oltási kampány keretében eddig mintegy 270 700 ember kapta meg a koronavírus-elleni oltóanyag legalább első dózisát. A beoltottak a belga lakosság 2,36 százalékát teszik ki. Vasárnapi adatok szerint 12 844-en voltak azok, akik az oltóanyag második adagját is megkapták. A beoltottak közül 135 453-en vannak a 65 év felettiek - közölték.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!