2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Könnygázzal és vízágyúkkal oszlatott a párizsi rendőrség

Utcai összecsapásokba torkollott a sárgamellényesek megmozdulása Párizsban. A kormányellenes tiltakozók a tüntetéssorozat egy éves évfordulóján vonultak fel ismét. A radikális tüntetők feldúltak egy bankfiókot, parkoló autókat, robogókat gyújtottak fel. Macskakövekkel és palackokkal dobálták meg az egyenruhásokat, akik válaszul könnygázt és vízágyút is bevetettek. Eközben ismét összecsaptak egymással a tüntetők és a rendőrök a Hongkongi Műszaki Egyetemnél.

  • Könnygázzal és vízágyúkkal oszlatott a párizsi rendőrség

Ismét csatatérré változott a francia főváros.

A demonstrálók rövid időre eltorlaszolták a párizsi körgyűrűt. Úttorlaszokat és barikádokat emeltek, amelyeket később fel is gyújtottak.

A francia főváros déli részén feketébe öltözött, arcukat eltakaró tüntetők egy csoportja feldúlt egy bankfiókot, parkoló autókat, robogókat borítottak fel.

Macskakövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket és a kiérkező tűzoltókat is.

Többen megsérültek, amikor a rendőrök a Diadalív közelében összecsaptak a tüntetőkkel.

30 embert vettek őrizetbe.

A sárgamellényesek szerint Macron elnök mindent megígért, azért hogy csituljanak a tüntetések, de semmit sem váltott valóra.

Elemzők azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy annak ellenére, hogy a mozgalom nyáron vesztett kezdeti lendületéből, bármikor újjáéledhet.

A demonstrálók azt skandálták, hogy bár Macron nem akarja ők ott vannak!

Tavaly novemberben és decemberben minden szombaton sárgamellényesek százezrei özönlötték el a Champs Elysees-t. Előbb az üzemanyag árának emelése és a drága megélhetési költségek ellen tüntettek, majd Emmanuel Macron elnök és kormánya lemondását kezdték követelni.

 

Hongkongban sem csitultak a kedélyek.

A rohamrendőrség könnygázzal próbálta meg szétoszlatni az egyik egyetemen gyülekező kormányellenes tiltakozókat, akik közül többen is téglákkal dobálták a rendőröket.

A tüntetők több felsőoktatási intézményben is barikádokat emeltek.

Az oktatási hivatal ezért hétfőre tanítási szünetet hirdetett.

Hongkongban immár hat hónapja tart a kormányellenes tüntetéshullám, amelyet a kiadatási törvény módosítása váltott ki.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!