2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Külföld

Komolyabb járványra készül Oroszország

Oroszország szigorú intézkedésekkel készül a járvány súlyosbodására. Vlagyimir Putyin utasította megbízottjait, hogy személyesen felügyeljék a kórházi kapacitások és a lélegeztetőgépek állapotának felmérését, valamint az orvosok továbbképzését. Az orosz elnök hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az üzletekben az emberek biztosítsák egymás között a másfél-két méteres távolságot, és a 65 évnél idősebbek pedig maradjanak otthon. Putyin javasolta a moszkvaihoz hasonló kijárási korlátozások bevezetését a többi régióban is. Az orosz főváros lakosai számára hétfőtől határozatlan időre kötelező házi karantént rendeltek el. Ukrajna a karantén enyhítését mérlegeli.

  • Komolyabb járványra készül Oroszország

A 85 oroszországi régióból keddre már kéttucatnyi jelentette be, hogy a Moszkvához hasonlóan "önizolációra", otthoni karanténban maradásra utasította lakosságát. Ukrajnában ugyanakkor a karantén enyhítésén gondolkodnak a gazdaság újraindítása érdekében. 

A régiók által követett orosz főváros lakosai számára hétfőtől határozatlan időre kötelező házi karantént rendeltek el. Az emberek csak sürgős orvosi probléma miatt, közvetlen életveszély vagy egészségük fenyegetettsége esetén, a munkahelyükre való elkerülhetetlen utazás, a legközelebbi üzletben való bevásárlás, legfeljebb száz méterre háziállat-sétáltatás, illetve a háztartási hulladék eltávolítása céljából hagyhatják el otthonaikat. Az orosz főváros és környéke lakóit arra kötelezték, hogy nyilvános helyeken legalább másfél méteres távolságot tartsanak egymástól.

Az orosz parlament a nap folyamán törvénycsomagot fogad el a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére és a következmények csillapítására. Az intézkedések a karantén megszegése miatt kiszabható büntetések szigorításától a kis-és középvállalatok megsegítéséig terjednek. A jogszabályokat kedden az elfogadáshoz szükséges mindhárom olvasatban meg fogja szavazni a duma.

Ukrajna a karantén enyhítését mérlegeli

Ukrajnában kedden közölték, hogy egy nap alatt kettővel, 13-ra emelkedett az új koronavírus eddigi halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 69 esettel 549-re. A betegségből eddig 8-an gyógyultak fel.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök hétfőn az ICTV televízió műsorában ígéretet tett arra, hogy kormánya megvizsgálja a karantén esetleges enyhítésének lehetőségét a gazdaság élet újraindítása érdekében, de ezt függővé tette a járványhelyzet alakulásától.

"Ukrajna nem olyan gazdag ország, amely megengedheti magának, hogy hat hónapig ne dolgozzon, és a tévét nézze a kanapéról" - fogalmazott.

Egy minap közzétett felmérés szerint az ukránok 57 százalékának bevétel nélkül egy hónap után elfogy a pénzügyi tartaléka.

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!