2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Komoly retorziók érik Amerikát az unió részéről

Hír TV

2018. március 7., szerda 08:33, frissítve: szerda 08:40

Észak-Korea készen áll feladni atomfegyvereit – írja a Telegraph a dél-koreai delegáció észak-koreai tárgyalásai után. A brit lap szerint a dél-koreaiak garanciát kaptak arra, hogy Phenjan befagyasztja atom- és rakétakísérleteit, illetve hogy soha nem fogja megtámadni Dél-Koreát. A tárgyalófelek megállapodtak abban is, hogy április végén a két koreai elnök a panmindzsoni határvárosban csúcstalálkozót tart, valamint arról is, hogy Észak-Korea tárgyalóasztalhoz ül amerikai képviselőkkel az atomfegyver-leszerelésről.

Komoly retorziók érik majd az EU részéről az Egyesült Államokat, amiért az új vámokat vet ki az európai import acélra és alumíniumra. A Politico uniós portál megszerezte a 25 százalékos büntetővámmal sújtani tervezett amerikai termékek listáját. Ezek összértéke megközelíti a 3 milliárd eurót. Olyan termékekről van szó, amelyek importjára az uniós gazdaság nem szorul rá. Ilyenek például a whisky, a rizs, a mogyoróvaj, a dohány, a fémcsövek, ventilátorok vagy éppen a jachtok, motorbiciklik.

Szigorúan titkos izraeli katonai dokumentumok kerültek ki az internetre véletlenül – közölte a Háárec című napilap. Az izraeli védelmi minisztérium egyik dokumentuma az izraeli hadsereg ütőképességéről, illetve egy titokban tartott katonai eljárásról tartalmaz bizalmas adatokat. Ennek nyilvánosságra hozatala kellemetlen helyzetbe hozza a hadsereget, mert ennek alkalmazása így bizonytalanná vált. Egyelőre nem tisztázott, milyen hiba következtében kerültek ki a netre az iratok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!