2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Komoly kritikát kaptak Orbánék a tengerentúlról

Hír TV

2017. november 13., hétfő 07:30, frissítve: hétfő 08:07

A The Washington Post szerint a gyűlölettel sáfárkodik a magyar kormány, a BBC elemzése szerint pedig egymás után többször is egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az amerikai elnök ázsiai körútján.

A gyűlölettel sáfárkodik a magyar kormány a Soros Györggyel foglalkozó nemzeti konzultáció kérdéseiben – írja a The Washington Post. A vezető amerikai napilap arról ír, hogy az Európai Unió és több emberi jogi csoport is tiltakozott a hét kérdésből álló közvéleménykutatás szerint. A cikk szerint az újraválasztásáért kampányoló Orbán Viktor központi témája az Európa elleni összeesküvés, azaz a kontinens migránsokkal való elárasztása mögött álló ötletgazda, a magyar származású amerikai milliárdos, akinek – mint idézik – az unió is „a tenyeréből eszik”.

A csendes többség lehet Katalónia jövője – mondta a spanyol miniszterelnök Barcelonában az ABC spanyol napilap beszámolója szerint. A pártja kampányrendezvényén felszólaló Mariano Rajoy szerint megvédte a madridi kormány döntését, amivel életbe léptették az alkotmány 155-ös cikkelyét a tartományi autonómia korlátozásáról. A miniszterelnök azt ígérte, a választás után új fejezet kezdődik a katalán politikában. Emellett arra kérte a vállalkozásokat, ne büntessék a tartományt azzal, hogy kivonulnak Katalóniából, a fogyasztókat pedig arra, hogy ne bojkottálják a katalán termékeket.

Egymás után többször is egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az amerikai elnök ázsiai körútján – olvasható a BBC elemzésében. A brit lap beszámol arról, hogy Donald Trump például először sértegette az észak-koreai vezetőt, később azonban már barátja akart lenni. Ugyanilyen ellentmondásos lesz valószínűleg az út megítélése is, hiszen Trumpot minden ázsiai országban szívélyesen fogadták, ugyanakkor mégsem az amerikai, hanem a kínai államfő volt az, aki – bár jóval visszafogottabban, mégis határozottan – tudatta, hogy Kína veheti át a világvezető szerepét az Egyesült Államoktól.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!