2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Komoly kihívásokkal kell megküzdenie Mark Rutténak + videó

öbb drónt és két amerikai gyártmányú rakétát is lelőttek az oroszok. Legalábbis ezt állítja a föderáció védelmi minisztériuma. Mindeközben a nyíltan Vlagyimir Putyin ellenes Mark Rütte lett a NATO új főtitkára.

  • Komoly kihívásokkal kell megküzdenie Mark Rutténak + videó

Az oroszok szerint hadseregük számos ukrán támadást vert vissza és megsemmisített több több harckocsit, páncélozott járművet és önjáró lövegeket is. Emellett - legalábbis a védelmi misztérium szerint - az orosz légvédelmi erők több drónt és két amerikai gyártmányú rakétát is lelőttek. Közölték azt is , hogy az orosz fegyveres erők hatból négy frontszakaszon nyomultak előre Ukrajnában a hétvégén.

A heves harcok ellenére a háborúban álló felek sikeres fogolycserét hajtottak végre. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megerősítette.

,,Azon dolgozunk, hogy az orosz fogságból minden emberünk hazatérjen Ukrajnába. Senkiről sem feledkezünk meg. Ma újabb 90 ukrán család örül. Visszahoztunk 90 katonát a fogságból.''- jelentette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök

Mindeközben a NATO-szövetségesek szerdán Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt választották a NATO következő főtitkárává. A nyíltan Vlagyimir Putyin ellenes Rutte kinevezése kapcsán a NATO főtitkári címét október 1-ig betöltő Jens Stoltenberg támogatását fejezte ki. Úgy fogalmazott "Mark igazi transzatlanti, erős vezető, aki a konszenzusra törekszik. Tudom, hogy jó kezekben hagyom a NATO-t". - mondta Stoltenberg.

Rutte-nak komoly kihívásokkal kell majd szembenéznie. Meg kell óvnia a NATO-t attól, hogy közvetlenül belekeveredjen az orosz-ukrán háborúba, miközben továbbra is fenntartja az Ukrajnának nyújtott támogatásokat. Mark Rutte határozottan kiáll Ukrajna mellet, kijelentette meg kell állítani az orosz agressziót.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!