2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Komoly aggályait fejezte ki a NATO-főtitkár Törökországgal kapcsolatban

Komoly aggályait fejezte ki Jens Stoltenberg, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) főtitkára a NATO-tagállam Törökországgal kapcsolatban az Európai Parlament külügyi és védelmi bizottságának együttes ülésén hétfőn.

  • Komoly aggályait fejezte ki a NATO-főtitkár Törökországgal kapcsolatban

Stoltenberg a többi között a Földközi-tenger keleti medencéjében található gázlelőhelyek kapcsán kialakult vitát, Ankara döntését az orosz Sz-400-as légvédelmi rendszerek beszerzéséről és a demokratikus jogok törökországi helyzetét említette példaként.

A NATO-főtitkár egyben hangsúlyozta, hogy mindig is lesznek viták egy olyan katonai szövetségben, amelyben harminc tagállam vesz részt eltérő múlttal, földrajzi fekvéssel és politikai viszonyokkal. A szervezet feladata az, hogy fontos platformot szolgáltasson komoly polémiákhoz a problémák megoldása és a feszültségek mérséklése végett - mondta.

Stoltenberg a Földközi-tenger keleti medencéjében található gázlelőhelyek kapcsán Törökország és Görögország, illetve Ciprus között kialakult vitával összefüggésben rámutatott, hogy a NATO ebben az ügyben a katonai konfliktusok elkerülését szolgáló mechanizmusával segítette elő a feszültség feloldását. Úgy vélekedett, ez elősegítette a tárgyalások megindítását a felek között.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vádat emelhetnek Hunter Biden ellen

Vádat emelhetnek Hunter Biden ellen

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének fia ellen 2018 óta folyik nyomozás adócsalás, külföldi hatalmak számára végzett lobbizás és hamis állítások miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!