2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Klicsko: "Oroszország népirtást követ el Ukrajnában"

"Oroszország népirtást követ el Ukrajnában" - állította Vitalij Klicsko kijevi polgármester egy müncheni városi tisztségviselőkkel folytatott videókonferencián szerdán.

  • Klicsko:

A korábbi profi ökölvívó bajnok városvezető arra kérte a müncheni hivatalnokokat: fejtsenek ki nagyobb nyomást a német szövetségi kormányra, hogy szakítson meg mindenfajta gazdasági kapcsolatot Oroszországgal. "Oroszország minden egyes eurót és eurócentet a hadseregébe fektet" - hangsúlyozta Klicsko a kijevi testvérváros elöljáróinak. "Elpusztítják a polgári lakosságot. Elpusztítják az országunkat" - tette hozzá Klicsko, aki szerint az orosz hadsereg által használt bombák 500 méteres körzetükben mindent elpusztítanak, ennek megfelelően inkább a polgári lakosság, semmint az ukrán hadsereg elleni fegyvernek lehet őket nevezni. "Már meg sem tudjuk számolni a halottakat. Rémálom, ami itt történik" - tette hozzá.

Mindeközben Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legszorosabb szövetségese arra figyelmeztette az Egyesült Államokat szerdán, hogy a világ "nukleáris disztópiába" sodródhat, ha Washington tovább folytatja azt a politikáját, amelyről Moszkva azt állítja, hogy hosszú távú terv Oroszország elpusztítására. Dmitrij Medvegyev, aki 2008 és 2012 között volt Oroszország elnöke, jelenleg pedig az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője, kijelentette, hogy az Egyesült Államok "primitív játék" részeként a Szovjetunió 1991-es összeomlását követően összeesküdött Oroszország elpusztítására. "Ez azt jelenti, hogy Oroszországot meg kell alázni, korlátozni kell, össze kell törni, meg kell osztani és el kell pusztítani" - fejtette ki az 56 éves politikus egy 550 szavas közleményben, amelyet szerdán tett közzé és a Reuters brit hírügynökség idézett.

Medvegyev szerint a Kreml sosem engedné meg Oroszország elpusztítását, de arra is figyelmeztetett, hogy ha Washington valahogy mégis elérné szerinte pusztító és romboló céljait, a világnak olyan disztópikus válsággal kellene szembenéznie, amely "hatalmas nukleáris robbanással" érne véget. Az amerikai külügyminisztérium, a State Department nem válaszolt a Reuters brit hírügynökség reagálást kérő megkeresésére. Mindeközben Fehéroroszország kiutasított néhány ukrán diplomatát az országból, valamint bezárja a breszti lengyel főkonzulátust - jelentette a BelTA fehérorosz állami hírügynökség szerdán. A fehérorosz titkosszolgálat (KGB) már kedden kémkedéssel vádolt meg nyolc ukrán diplomatát.

Fotó: AFP 

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!