2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Kivonulnak a félmeztelen aktivisták

Kivonul Ukrajnából a félmeztelen tüntetéseiről elhíresült nőjogi szervezet. A Femen aktivistái a hatóságok sorozatos támadásai miatt döntöttek úgy, hogy felhagynak tevékenységükkel. A nők jogaiért küzdő szervezet tagjai a kampányuk során vallási jelképeket is meggyaláztak.

Rendőrségi razzia volt a Femen kijevi irodájában. Az ukrán hatóságok szerint a rajtaütés során pisztolyt és kézigránátnak látszó tárgyat találtak, a Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Kirill orosz ortodox pátriárkát célkeresztben ábrázoló, obszcén feliratokat tartalmazó képek mellett.

„Fél órával ezelőtt rendőrök jöttek, és azt mondták nekünk, hogy panaszt kaptak arról, hogy fegyvereket és robbanószereket tárolunk az irodánkban. Természetesen nem vettük ezt komolyan, de az, hogy pillanatokkal később egy egész különleges egység jelent meg, azt jelzi, hogy mindent előre elterveztek” – nyilatkozta Anna Hucol, a Femen társalapítója.

A támadások miatt a nők jogaiért és diszkriminációja ellen harcoló szervezet úgy döntött, kivonul Ukrajnából. A szervezet Franciaországba menekült egyik alapítója nevetségesnek nevezte a vádakat, szerinte az egyenruhások helyezték el irodájukban a fegyvereket.

„Olyan hirtelen jöttek, és olyan hirtelen találtak fegyvert és robbanószereket Putyin és Kirill pátriárka portréival együtt. Ez nonszensz. Nevetséges. De így dolgoznak” – mondta el Inna Sevcsenko társalapító.

A csoport alapítója több halálos fenyegetés miatt tavaly menekült Párizsba. A nő ellen az után indult eljárás, hogy láncfűrésszel vágta ki magát a sztálini terror áldozatainak emlékéül emelt fakeresztből az ukrán fővárosban, tiltakozásul a Pussy Riot orosz punkzenekar elleni bírósági eljárás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!