2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 11:00

Külföld

Kitűzték az elnökválasztás időpontját Szíriában

Május 26-án tartják az elnökválasztást Szíriában - jelentette be vasárnap a parlament elnöke.

  • Kitűzték az elnökválasztás időpontját Szíriában

Hammúd Szabbak közölte: hétfőtől tíz nap áll rendelkezésre, hogy az indulni kívánók benyújtsák jelentkezésüket.

A külföldön élő szíriaiak május 20-án adhatják le szavazatukat.

Az elnökválasztás kimenetele kevéssé kétséges megfigyelők szerint: szinte biztos, hogy Bassár el-Aszad elnök megkezdheti majd negyedik hétéves megbízatását. Egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz-e ellenjelölt, de ha lenne, annak legföljebb jelképes jelentősége lenne. A törvényi előírás szerint csak az lehet elnökjelölt, aki a megelőző tíz évben Szíriában élt. Ez a külföldre menekült ellenzéki vezetőket kizárja a versengésből.

Az Egyesült Államok már a múlt hónapban jelezte, hogy nem fogja elismerni a szíriai elnökválasztás eredményét, kivéve, ha a voksolást az ENSZ fogja felügyelni, és a választás szabad és tisztességes lesz, amelyben a szíriai társadalom minden csoportja képviseltetheti magát.

Szíriában tíz éve az Aszad-család uralma elleni tüntetéssorozat csapott át erőszakba, az arab ország ezután süllyedt hosszú évekre polgárháborúba, amely rengeteg pusztítással járt.

A nyugati álláspont szerint Aszad elnöknek, akit emberiesség elleni bűntettekért kellene felelősségre vonni, le kellene mondania, hogy megkezdődhessen a demokratikus átmenet Szíriában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!