2023. 02. 04. Szombat Ráhel, Csenge napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Kitelepítések Katalóniában egy erdőtűz miatt

Húsz éve nem látott tűzvész pusztít Katalóniában. Több száz tűzoltó és katona oltja kétségbeesetten a Tarragona melletti erdőségben kitört erdőtüzet. A hatalmas hőség mellett az erős szél is nehezíti a mentési munkát.

  • Kitelepítések Katalóniában egy erdőtűz miatt

Vörösen izzott a látóhatár Tarragona közelében egész éjjel annak ellenére, hogy a spanyol katasztrófaelhárítók megfeszített munkával igyekeztek megakadályozni a lángok további terjedését. A katalán regionális belügyminiszter arról tájékoztatta a sajtót, hogy szerdán mindössze hat óra alatt 3600 hektár erdő égett le és további 20 ezer van még mindig veszélyben. A rendőrség harminc családot kiköltöztetett a területen átvezető utakat pedig lezárta.

A napi melegrekordokat döntő, Afrikából Európába érkező forróság Spanyolországot sem kíméli, a héten i harmincöt Celsius fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála, a növényzet pedig meglehetősen száraz. A meteorológiai előrejelzések szerint még néhány napig nem kedvez az időjárás az oltási munkáknak. Csütörtökön és pénteken is 40 fokos hőség várható a régióban. E mellé szél is párosul, ami jelentősen megnehezíti a tűzoltók dolgát.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!