2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kitartásra buzdította híveit az Iszlám Állam vezetője

  • Kitartásra buzdította híveit az Iszlám Állam vezetője

Kitartásra buzdította híveit Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vezetője egy neki tulajdonított hangüzenetben, amelyet a terrorszervezet fő médiumának számító al-Furkán tett közzé szerdán.

A mudzsahedek (szent harcosok) számára a győzelem vagy vereség mértéke nem függ a megkaparintott várostól vagy településtől, vagy attól, hogy ki van légi fölényben, s ki rendelkezik interkontinentális rakétákkal vagy esetleg irányított bombákkal. Nincs választásotok: ha tisztességben szeretnétek élni, meg kell térnetek, és harcolnotok kell az ellenség ellen - hangoztatta Bagdadi.

Az iszlamista vezető ostorozta az Egyesült Államokat, Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségek, mert támogatják az Iszlám Állam elleni küzdelmet.

Bagdadi legutóbbi üzenetét - egy 46 perces hangfelvételt - , amelyben a Nyugat elleni támadásokra és a harc folytatására buzdította híveit Szíriában és Irakban, szintén az al-Furkán tette közzé még tavaly szeptemberben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!