2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Kiszabadult egy olasz férfi, akit 2016-ban hurcoltak el Szíriába

Hír TV

2019. április 6., szombat 08:58

Kiszabadult egy olasz férfi, akit 2016 áprilisában hurcoltak el és tartottak túszul Szíriában - jelentette be pénteken Giuseppe Conte olasz miniszterelnök.

Sergio Zanottit a családja szerint Törökország déli részén, a szíriai határ közelében fogták el három éve ismeretlen elkövetők.

A bresciai üzletember elrablásáról kevés információ látott napvilágot nem utolsósorban a kiszabadításán fáradozó olasz kormány erőfeszítései miatt.

"Egy bonyolult és kényes hírszerzési, nyomozási és diplomáciai művelet végrehajtásával ma sikerült elérni Sergio Zanotti szabadon engedését" - közölte Conte hivatala.

"Honfitársunk szemlátomást jó állapotban van, s néhány órán belül visszatér Olaszországba, Rómába" - tette hozzá a kormányfő.

Az állásfoglalás nem tartalmazott arra vonatkozó értesülést, hogy ki tartotta fogva a férfit, s miként sikerült biztosítani szabadulását.

Az olasz üzletembert elrablók két videót is közzétettek Zanottiról a fogva tartása idején. Az egyik felvételen két, maszkos fegyveres között volt látható térdepelve, ahogy egyenesen a kamerába néz. A hosszú szakállat viselő férfi az olasz kormányhoz fordult segítségért, hogy ne gyilkolják meg fogvatartói.

MTI