2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kínában nem tűrik a korrupciót

Hír TV

2018. május 8., kedd 12:57, frissítve: kedd 13:05

Korrupció vádjával életfogytiglani börtönre ítéltek egy pártvezetőt Kínában. A délnyugati Csungcsing tartomány pártfőtitkára beismerte, hogy több mint hétmilliárd forintnyi kenőpénzt fogadott el. Az 54 éves kommunista pártvezetőt korábban a kínai elnöki posztra is esélyesnek tartották.

A korrupció vádolt pártfőtitkár ügyének tárgyalása áprilisban elkezdődött. Már akkor elismerte, hogy 170 million jüan, átszámítva több mint hétmilliárd forint kenőpénzt fogadott el. A délnyugati Csungcsing tartomány 54 éves éves első embere a Kínai Kommunista párt 25 tagú politikai bizottságának legfiatalabb tagja, korábban sokan a kínai elnöki posztra is esélyesnek tartották, de ehelyett a rács mögött tölti életét.

Az férfi elfogadta az ítéletet.

Hszi Csin-ping kínai elnök személyes céljának tartja, hogy leszámoljon a széleskörű korrupcióval az ázsiai országban. Az elmúlt öt évben, elnökké választása óta vagy egymillió vezető tisztséget betöltőt vontak felelősségre. Bírálói szerint azonban a korrupcióellenes kampányát a politikai ellenfeleinek elhallgattatására és esetleges kihívóinak megzabolázására használja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!