2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Kikötőbe vontatták a hánykolódó luxushajót

Kikötőbe vontatták azt az amerikai luxushajót, amely több napig hánykolódott a Mexikói-öbölben műszaki hiba miatt. A több mint háromezer utasnak az élelmiszerhiány és a vízvezetékrendszer meghibásodása okozott kényelmetlenséget. A hajót ugyanaz a cég üzemelteti, mint az olasz partoknál tavaly zátonyra futott Costa Concordiát.

Három napig hánykódott a nyílt tengeren a luxushajó. A jármű elektromos rendszere a gépházban történt tűz miatt romlott el. Leállt a vízvezetékrendszer is.

– A toalettprobléma volt a legrosszabb. Először a zuhanyzóba jártunk, majd zacskókba végeztük a dolgunkat. Nagyon büdös volt, borzasztó volt az egész – mondta egy utas.

Az ételre is sokat kellett várni, légkondicionálók hiányában a kabinokban akkora volt a forróság, hogy sokan inkább a fedélzeten aludtak. A hajót végül egy vontató vitte a kikötőbe, ahol az utasoknak újabb négy órát kellett várniuk arra, hogy elhagyhassák a fedélzetet.

– Akár súlyos katasztrófa is történhetett volna. Szerencse, hogy nem égtünk meg. Amikor kigyulladt a hajó, nem volt riasztás, sőt minket akkor küldtek aludni – nyilatkozta egy másik utas.

A hajót ugyanaz a cég üzemelteti, mint a tavaly zátonyra futott Costa Concordiát. Az olasz partoknál történt balesetben 32 ember halt meg. A társaság most azt közölte: visszatérítik a jegyek árát és gondoskodnak az utasok hazajutásáról is, később pedig egy másik úttal kárpótolják őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!