2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Kijárási tilalom Szlovákiában, megbetegedett a lengyel államfő

Szombattól kijárási tilalom lépett érvénybe Szlovákiában a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt. Varsó szintén szigorít. Lengyelországban is bezárnak az éttermek, és korlátozzák a kiskorúak mozgását. Andrzej Duda államfő is elkapta a kórt. Eközben a prágai kormány elismerte, hogy a vírus már ellenőrzés nélkül terjed Csehországban, de mindent megtesznek, hogy féken tartsák a járványt.

  • Kijárási tilalom Szlovákiában, megbetegedett a lengyel államfő

Gőzerővel folynak a munkálatok Prága egyik peremkerületében. A cseh fővárosban mobilkórházat állítanak fel, miután a koronavírus-fertőzés rohamosan terjed az országban.

Tovább emelkedett a kórházban kezeltek és a súlyos esetek száma is. Bár a kormány folyamatosan új óvintézkedéseket vezet be elismerte, hogy a kór már ellenőrzés nélkül terjed az országban.

A kiskereskedelem és a szolgáltatások egész sorát korlátozták, emellett kijárási tilalom van érvényben. Az arcmaszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak az iskolák, az intézmények áttértek a távoktatásra.

Lengyelországban sem tudják féken tartani a járványt

Elkapta a koronavírust Andrzej Duda államfő is. Az elnök Twitter-üzenetben közölte, hogy a megbetegedés ellenére jól érzi magát.

Az elnöknek éppen azon napon lett pozitív a tesztje, amikor Varsó tovább szigorít az egészségügyi intézkedéseken. Lengyelországot a hétvégén nyilvánították piros járványövezetté.

Ez azt jelenti, hogy egyelőre két hétre bezárnak az éttermek, korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását és betiltják az ötfősnél nagyobb csoportosulásokat

A csaknem 40 millió lakosú országban 230 ezer fertőzést diagnosztizáltak és 4 ezer felett van a halottak száma.

Folyamatos a szűrés Szlovákiában

Ez már a felvidéki Alsókubin. Sorban állnak egy egészségügyi intézmény előtt, azok, akiknek részt kell venniük a kötelező szűrésen.

A lengyel határ közelében fekvő négy szlovákiai járásban pénteken kezdték a lakosság tesztelését, amelyet a hadsereg és a rendőrség tagjai, valamint az egészségügyi dolgozók közösen végeznek.

Északi szomszédunknál kijárási tilalom lépett érvénybe. Pozsony így próbálja megfékezni a gyors ütemben terjedő koronavírus-járványt.

November 1-jéig az emberek továbbra is járhatnak a munkahelyükre, de emellett csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltokat és gyógyszertárakat kereshetik fel. Engedélyezett továbbá az orvosok felkeresése, viszont tilos a temetőlátogatás, ami közelgő mindenszentek és halottak napja miatt sokakat érzékenyen érint.

Kapcsolódó tartalom:

Az ukrán egészségügyi rendszer nem bírja a járvány terheit

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!