2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Kigyulladt egy kórház, kilencen meghaltak Tajvan fővárosában

Kilencen meghaltak, miután kigyulladt egy kórház a tajvani fővárosban. A kiégett emeleten összesen 43-an tartózkodtak. Vizsgálatot indítottak, hogy mi okozta a tüzet az állami kórházban. A sérülteket egy másik kórházba szállították, többen válságos állapotban vannak.

  • Kigyulladt egy kórház, kilencen meghaltak Tajvan fővárosában

Egy elektromosan mozgatható ágy zárlata okozhatta a tüzet hajnalban a hetedik emeleten. Az eddigi vizsgálatok alapján azonban nem működött megfelelően a füstjelző, nem aktiválta a beépített locsolórendszert, és későn kezdődött a mentőakció.

„32 beteg volt a hetedik emeleten hérom nővér és nyolc vendégmunkás. Közülük 23 embert tudtunk egy másik kórházba szállítani, többen szívproblémákkal küszködtek, voltak eszméletlen állapotban lévő betegek is” - magyarázta a tűzoltóparancsnok.

76 rohamkocsi érkezett, és több mint 200 tűzoltó dolgozott a mentésben. A tűz rendkívül gyorsan terjedt, mérgező gázokkal töltve meg az emeletet. Nyitva maradt a kórterem ajtaja a habszivacs matracok pedig könnyen lángra kaptak, több oxigénpalack felrobbant, így gyakorlatilag pillanatok alatt kiégett az egész emelet.

„Szeretnék bocsánatot kérni a kórház nevében és egyben megköszönni a tűzoltók munkáját. Vizsgálatot indítottunk, hogy kiderítsük, pontosan mi okozta a tüzet, hogy máskor ez nem fordulhasson elő” - mondta tajvani miniszterelnök.

A mentést az is nehezítette, hogy a tűz miatt teljesen leállt az áramszolgáltatás a kórházban, így nem működtek a kritikus állapotban lévő betegeket ellátó gépek sem.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!