2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kevesen hordanak arcmaszkot Svédországban

Két hét alatt háromszorosára nőtt az intenzív osztályokon kezeltek száma Svédországban. A járvány kezdete óta már több mint 6 ezren haltak bele a vírus okozta megbetegedésekbe. A bevezetett szigorítások továbbra sem kötelezőek, csak ajánlottak. A svéd főváros közelében található Uppsalából jelentkezett tudósítónk, Bugnyár Zoltán.

  • Kevesen hordanak arcmaszkot Svédországban

Az elmúlt hetekben csak regionális korlátozásokkal bővítették a már meglévő szabályozást, országos szabályozást Svédországban.

Hosszú hónapok után először szerdán jelentett be korlátozó intézkedéseket a svéd miniszterelnök. Stefan Löven azt mondta, hogy november 20-tól megtiltják az alkoholos italok árusítását este 10 után, valamint minden vendéglátóipari egységnek be kell zárnia 22:30-kor.

Sokan ennél szigorúbb szabályozást vártak volna, hiszen az elmúlt időben meredeken emelkedett a járványgörbe.

Az elmúlt két hétben 40 ezer új Covid-19 fertőzöttet regisztráltak. Megtriplázódtak az intenzív osztályokon kezeltek száma, valamint tavasz óta már 6100-an meghaltak.

A Svéd Népegészségügyi Hivatal továbbra sem ajánlja az arcmaszkok használatát, így a tömegközlekedési járműveken, boltokban elvétve látni embereket szájmaszkban.

Közben a svéd szociális miniszter elismerte, hogy tavasszal a rendelkezésre álló tesztkapacitások felét sem használták.

Lena Hallengren szerint a tesztelések és az izolálások hiánya drámai módon hozzájárult, különösen a stockholmi régióban lévő idősek otthonában a fertőzés terjedéséhez.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!