2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés kapcsán

Őrizetbe vettek két embert a francia hatóságok, a gyanú szerint szerepet játszottak a strasbourgi lövöldözésben azzal, hogy ők adták a merénylőnek, Chérif Chekattnak a támadásban használt lőfegyvert - közölte az AFP francia hírügynökség hétfőn francia igazságügyi forrásokra hivatkozva.

  • Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés kapcsán

Chekatt december 11-én nyitott tüzet a strasbourgi karácsonyi vásár látogatóira. A merényletnek öt halálos áldozata, és több sebesültje van. a merénylőt a múlt héten agyonlőtték.

A múlt hét folyamán összesen hét embert vettek őrizetbe a támadással összefüggésben. Chekatt szüleit és két testvérét kihallhatták és elengedték, és vasárnap két másik embert is szabadon engedtek, mert a hatóságok nem találtak rájuk nézve terhelő bizonyítékot. Jelenleg három gyanúsított van őrizetben.

Cherif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezett: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el valamilyen bűnügyben. Feltételezések szerint a merénylő a börtönben radikalizálódott. Chekattot Strasbourg Neudorf negyedében lőtték le csütörtökön hat nap hajtóvadászat után.

Az Iszlám Állam azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet „katonája” volt, a francia hatóságok azonban megkérdőjelezték ezt. A támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este viszont azt mondta, hogy fia az Iszlám Állam tanait követte, és azt vallotta: a dzsihadisták igaz ügyért küzdenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!