2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Két emberrel végzett a madárinfluenza Sanghajban

Két halálos áldozata is van Sanghajban a madárinfluenzának. Az áldozatokat feltehetően egy olyan influenzatörzs támadta meg, amely embereknél még nem okozott betegséget. Egy harmadik fertőzött jelenleg is kritikus állapotban van. A H7N9 ellen egyelőre nincs védőoltás.

Még sok az érdeklődő a sanghaji csirkepiacon, az új típusú madárinfluenza megjelenése azonban várhatóan csökkenti a vásárlási kedvet. A kínai hatóságok csak most hozták nyilvánosságra, hogy a halállal végződő esetekben a fertőzés még valószínűleg februárban történt.

– Ezután, függetlenül attól, hogy miről van szó, a hatóságoknak azonnal nyilvánosságra kell hozniuk, hogy mi történt, hogy az emberek idejében értesüljenek róla – közölte egy csirkepiaci vásárló.

A történtekről valószínűleg azért nem számoltak be eddig a hatóságok, mert az illetékesek egyelőre keveset tudnak a H7N9-es típusú vírusról, amely korábban embereknél nem okozott megbetegedéseket.

– Jelenleg úgy néz ki, hogy hárman betegedtek meg, de egyelőre még nehéz megmondani, mennyire komoly a veszély, mert eddig nagyon kevés esetet regisztráltunk. Ami biztosra vehető, hogy a vírus a tüdőt támadja meg – mondta a járványügyi osztály helyettes igazgatója.

A helyettes igazgató szerint a betegségről csak akkor mondhatnak többet, ha lesz újabb megbetegedés. A vírus esetleges terjedéséről sem tudnak túl sokat, a betegek ugyanis két hétig nem hagyták el otthonukat, ezért még azt sem tudják, hogy mi lehet a betegség forrása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!