2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Két emberrel végzett a madárinfluenza Sanghajban

Két halálos áldozata is van Sanghajban a madárinfluenzának. Az áldozatokat feltehetően egy olyan influenzatörzs támadta meg, amely embereknél még nem okozott betegséget. Egy harmadik fertőzött jelenleg is kritikus állapotban van. A H7N9 ellen egyelőre nincs védőoltás.

Még sok az érdeklődő a sanghaji csirkepiacon, az új típusú madárinfluenza megjelenése azonban várhatóan csökkenti a vásárlási kedvet. A kínai hatóságok csak most hozták nyilvánosságra, hogy a halállal végződő esetekben a fertőzés még valószínűleg februárban történt.

– Ezután, függetlenül attól, hogy miről van szó, a hatóságoknak azonnal nyilvánosságra kell hozniuk, hogy mi történt, hogy az emberek idejében értesüljenek róla – közölte egy csirkepiaci vásárló.

A történtekről valószínűleg azért nem számoltak be eddig a hatóságok, mert az illetékesek egyelőre keveset tudnak a H7N9-es típusú vírusról, amely korábban embereknél nem okozott megbetegedéseket.

– Jelenleg úgy néz ki, hogy hárman betegedtek meg, de egyelőre még nehéz megmondani, mennyire komoly a veszély, mert eddig nagyon kevés esetet regisztráltunk. Ami biztosra vehető, hogy a vírus a tüdőt támadja meg – mondta a járványügyi osztály helyettes igazgatója.

A helyettes igazgató szerint a betegségről csak akkor mondhatnak többet, ha lesz újabb megbetegedés. A vírus esetleges terjedéséről sem tudnak túl sokat, a betegek ugyanis két hétig nem hagyták el otthonukat, ezért még azt sem tudják, hogy mi lehet a betegség forrása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!