2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Készül a melegjogi törvény Ukrajnában

LMBTQ-törvény készül Ukrajnában. A tervezet már kész, hamarosan kezdődhet a javaslat kijevi parlamenti vitája. A javaslattevő arra hivatkozik, hogy a hadseregben szolgálatot teljesítő homoszexuális katonák fogalmazták meg az igényt a törvényre. Kárpátaljai tudósítónk összefoglalója következik.

  • Készül a melegjogi törvény Ukrajnában

A javaslat kidolgozója a Holosz, magyarul Hang nevű párt, amit egyébként sokan Soros György érdekszférájába sorolnak Ukrajnában.

Az említett párt képviselője Inna Szovszun háttérmagyarázatában azt mondta, hogy egyrészt Ukrajna nyugati szövetségeseinek az elvárása, hogy nyitás történjen az LMBTQ-mozgalmak irányába, és azonos jogokat biztosítsanak a társadalom valamennyi rétege számára, másrészt pedig úgy fogalmazott, hogy nagyon sok beszélgetést folytatott olyan LMBTQ aktivistákkal, akik jelenleg a frontvonalban szolgálnak, vagy a hadsereg kötelékébe tartoznak, és ezt a kérést fogalmazták meg irányába, és ő úgy gondolja, hogy az ukrán társadalom is befogadó lesz. Mint kifejtette nagyon bízik benne, hogy az orosz-ukrán háború hatására az ukrán társadalom már nem fogja olyan rossz szemmel nézni az egyneműek házasságát, az egyneműek élettársi viszonyát, amit törvényben kívánnak rendezni, mint a háború előtt.

Ugyanis mielőtt kitört az orosz-ukrán háború, Ukrajnában meglehetősen erős ellenérzésekkel viszonyultak az LMBTQ-mozgalmak, a homoszexualitás irányába.

Olyannyira, hogy Kijevben rendre voltak meleg felvonulások, de ezek szinte minden alkalommal elég komoly botrányba és rendbontásba torkollottak. Most nagy kérdés lesz, hogy most az ukrán társadalom miként fog erre a törvénytervezetre reagálni. Hogy ennek a vitájára mikor kerülhet sor a parlamentben, azt még nem lehet tudni, egyelőre nyilván bizottsági szinten vitatják meg, de vélhetően elég komoly indulatokat válthat ki az ukrán társadalomban az LMBTQ-mozgalom minél több joggal való felruházása és az egyneműek házasságára vonatkozó törvényhozói szándék.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Indul majd jogállamisági vita Belgiummal szemben a NatCon konferencia akadályozása miatt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!